I kväll gör Mando Diao premiär på allsången

TV

Mando Diao har några hektiska somrar bakom sig.

Nu drar bandet ner på det tuffa turnerandet och gör i stället debut i ”Allsång på Skansen”.

– Det är en svensk klassiker. Det ska bli väldigt kul helt enkelt, säger Björn Dixgård.

I kväll spelar Mando Diao på Skansen.

Sommar har varit synonymt med ett fullspäckat schema för Mando Diao. Nu känner rockbandet att det är hög tid att varva ner.

– Vi har kört åtta år på raken med kanske 35 spelningar varje sommar och kände att det kanske räcker om vi gör tio i år. Vi saknade Dalaskogen och behövde lite tid hemma, säger sångaren och gitarristen Björn Dixgård, 29,

Sugna på hiten

Björn Dixgård.

Men i kväll tar Mando Diao en tillfällig paus från sommarledigheten och ställer sig på Sollidens scen för att delta i ”Allsång på Skansen”.

Förra sommaren hade Borlängebandet en stor hit med låten ”Dance with somebody”. Och det är inte omöjligt att allsångspubliken får höra låten i kväll.

– Det finns en chans. Den har gjort så mycket för oss och har gett oss så mycket glädje i bandet från första stund. Den har gjort att vi har blivit ännu större och är en fantastisk låt att spela live. Det har alltid varit något visst med den låten.

Hade ägg i håret

I en chatt på Aftonbladet 2006 berättade ni att ni formar era perfekta frisyrer med äggula. Stämmer det?

– Ett tag höll vi på med det där och testa i alla fall, men det är inget jag håller på med dagligen nu kan jag säga. Det är bara en vanlig frilla. Lite långt hår, inget mer än så.