Läsare: 'Allsången' kastar ut oss äldre

Foto: Felipe MORALES
Kastar ut äldre? ”Allsång på Skansen” får kritik för att det riktar sig för mycket mot de yngre – och glömmer bort sina äldre tittare.
TV

Först fick programledaren Anders Lundin kritik.

Nu sågas ”Allsång på Skansens” utbud av hans föregångare Bosse Larsson som tycker att det stänger ute de äldre tittarna.

Och Nöjesbladets läsare håller med.

– Allsång på Skansen har blivit kapat av ungdomskulten, skriver signaturen Polkus.

Foto: Sanna SJÖSWÄRD
Kritisk Bosse Larsson får medhåll av läsarna.

I tisdags uppträdde det svenska rockbandet Mando Diao på ”Allsång på Skansen”.

Men trots ett jublande mottagande från publiken på plats var tv-tittarna kyliga.

Programmet hade de sämsta tittarsiffrorna på tio år.

”Jagar bort de äldre”

I dagens Nöjesbladet gick den tidigare programledaren Bosse Larsson, 76, ut och sågade programmets upplägg. Enligt honom är det akter som just Mando Diao som är orsaken till tittarraset.

– De jagar bort den äldre publiken direkt, de stänger av när de får höra det. Det får gärna vara festligt så att kidsen får sitt men inte så här jäkla abstrakt, säger han.

Han gick vidare med att konstatera att programmet ”har spårat ur”.

”Gapigt och skränigt”

Det är en uppfattning som delas av Nöjesbladets läsare. I en omröstning på aftonbladet.se svarar 86 procent av över 31 000 röstande att de håller med Bosse Larsson.

– Det är gapigt, skränigt, verkar oförberett och amatöraktigt. Gillade programmet tidigare, nu är det bara jobbigt, skriver signaturen Uppsalabon, 63.

Han får medhåll av de flesta.

– Allsång på skansen heter det! har någon försökt med att sjunga allsång till pop? Vi som tittar sitter även hemma och sjunger med men till rock, disco och pop fungerar det inte. Programmet heter allsång och bör vara för just allsång, skriver Annonsman.

Kritiska mot producenten

Flera läsare fortsätter att kritisera programledaren Anders Lundin men även programmets producent Gunilla Nilars sågas.

– Snälla Gunilla Nilars - kliv ner från de höga hästarna. Vi har sett och hört att den produktion du står för inte håller längre. Erkänn detta och gå vidare!, skriver DiBlåe, 68.

ARTIKELN HANDLAR OM