Doktorns order – total tystnad

TV4 har ingen krisplan: Vi hoppas att hon blir bättre

TV

”Lotta på Liseberg” kan bli utan sin Lotta.

Programledarens stämbandsinfektion lämnar TV4 handfallna.

– Vi har ännu ingen krisplan utan hoppas att hon är frisk nästa vecka, säger Tora Heckscher, exekutiv producent på ”Lotta på Liseberg”.

Foto: Foto: THOMAS JOHANSSON
Virus på stämbanden Lotta Engberg har drabbats av en stämbandsinfektion. Det var därför rösten svek henne under måndagens ”Lotta på Liseberg”.

I måndags hände det som inte får hända i direktsändning. Lotta Engbergs stämband kollapsade till följd av en virusinfektion. Hon fick inte fram ett ord och sångerskan Jill Johnson fick snabbt ta över rodret i ”Lotta på Liseberg”.

”Hoppas att det löser sig”

– Jill var helt fantastisk. Hon gjorde det här för Lotta och deras vänskaps skull. Vi på TV4 är så tacksamma för det mod hon visade. Hon var ju inställd på något helt annat, säger Tora Heckscher, exekutiv producent för ”Lotta på Liseberg”.

Men trots Jill Johnsons insats ser TV4 helst att Lotta Engberg kör som vanligt nästa vecka.

– Det är ju ”Lotta på Liseberg” och det är ju svårt att se det utan Lotta. Vi har inga krisplaner utan hoppas att det här ska lösa sig. Men självklart måste Lotta tänka på sin hälsa i första hand.

Ligger på soffan och vilar

När Nöjesbladet når Patrik Ehlersson, Lottas make och manager, dagen efter röstkollapsen är Engberg hemma i Alingsås och vilar. Det är andra gången hon drabbas. Första gången var för tio år sedan.

– Hon har fått ett virus som satt sig på stämbanden, men mår annars bra. Det är bara det att det inte låter någonting och hon får skriva lappar till mig, säger Ehlersson.

Läkarna kan inte säga när hon blir frisk, men absolut tystnad är ett måste.

– Hon måste vila och dricka mycket vatten. Hon får helt enkelt ligga på soffan och kolla på bra film. Alla hennes jobb är tills vidare inställda, säger Ehlersson.

I slutet av veckan ska TV4 stämma av med Lotta hur hon mår.