Han är Ullareds nya stjärna

Ola-Conny: Jag kör alltid motströms

Foto: Foto: LENNART BENSONbästa vänner Morgan Karlsson blev en tittarfavorit i Kanal 5:s ”Ullared”. I nästa säsong får publi
ken bekanta sig med ett nytt ansikte – Morgans bästa kompis Ola-Conny Wallgren.
TV

Han spår brödförsäljningen med hjälp av vädret.

Morgans bästa kompis Ola-Conny är ”Ullareds” nya stjärna.

– Jag har alltid kört mitt eget spår, när andra gått åt ett håll har jag kört motströms, säger han.

Varje dag för Ola-Conny Wallgren loggbok på vädret.

Beroende på hur väderleken svänger vet han hur mycket bröd han ska beställa in till varuhuset i Ullared.

– Är det en solig dag, då ritar jag en sol i boken. Är det en tisdag med regn ritar jag moln med regn, precis som på väderlekskartan på tv, det ska vara enkelt att fatta. Mina kompisar skrattar åt mig och tycker att jag överarbetar, säger han.

Har alltid boots

Shoppingmeckat Gekås hamnade på allas läppar i fjol när Kanal 5 sände första säsongen av ”Ullared”. Brödförsäljaren Ola-Conny är en av de nya profilerna i succéprogrammets andra säsong.

– Han är en snäll och vardaglig människa, säger bästa kompisen och ”Ullared”-profilen Morgan Karlsson.

Ola-Conny har alltid gått sin egen väg.

– Jag har alltid kört mitt eget spår, när andra gått åt ett håll har jag kört motströms. Jag går till exempel alltid med boots, folk säger att det är omodernt men det skiter jag i, det är min stil.

Fick hjälp av Morgan

När han kom till varuhuset för första gången för tolv år sedan var Morgan den första han mötte.

– Jag hade dåligt självförtroende eftersom jag var dålig på matte, många gånger tänkte jag att jag nog inte skulle fixa jobbet. Men Morgan visade hur jargongen var och tog med mig överallt.

”Ola-Conny sticker ut”

”Ullared”-stjärnorna umgås också privat.

Förra fredagen åkte de på dans tillsammans och Ola-Conny har hjälpt Morgan att måla huset.

Vädret är ett gemensamt intresse.

Morgan har nyligen fått hoppa in som väderobservatör i Hallands radio och Ola-Conny säger sig kunna se på himlen hur vädret ska bli för dagen därpå.

Boris Lennerhov, vd för Gekås.

– När det gäller försäljning är det bra att kunna vädret, jag vet vad som ska ske dagen därpå. Är det högtryck och plötsligt blir dåligt väder får vi världens invasion i varuhuset, då måste man beställa bröd i tid för folk vill sitta inne och fika och dricka kaffe, säger Ola-Conny.

Boris Lennerhov, vd för varuhuset Gekås, beskriver Ola-Conny som en lojal, spontan och rolig medarbetare.

– Jag blir väldigt förvånad om han inte blir uppskattad av tittarna. Han sticker ut på ett bra sätt och har en hög igenkänningsfaktor, säger han.

Känner ingen oro

Morgan oroar sig inte för att Ola-Conny ska konkurrera ut honom som tittarfavorit.

– Jag gräms inte om han syns mer eller mindre än mig. Det känns bra att han också är med nu. Det här tror jag inte vi blir ovänner av, säger Morgan.

FAKTA

Ola-Connys bästa spå-vädret-tips

Är det stjärnklart är det kanon, då blir det klart dagen efter.

Ser du makrillmoln på himlen tyder det på att det är ostadigt väder på gång.

Om fåglarna kryper tätt i träden mitt på eftermiddagen så är det oväder på gång.

Ola-Conny om...

... att vara med i ”Ullared”:

– Det ska bli jättekul, jag är som jag är. Inte hade jag någonsin kunnat fantisera om att jag skulle hamna på tv. Egentligen fattar jag inte vad det är för märkvärdigt med mig.

... om sitt namn:

– Mina morbröder har haft dubbelnamn långt tillbaka i släkten och därför fick jag också ett. Men jag blev mobbad i skolan för det. Fortfarande i dag kan folk säga ”så kan man ju inte heta” och då svarar jag ”nej, men nu heter jag ju så”.

... om att leva som singel:

– Jag träffar mycket trevliga damer i butiken, men jag funderar inte så mycket på saken. Hittar man den rätt så gör man. Man kan inte bli serverad henne som ett brev på posten.

... veckodagarnas inverkan på brödförsäljningen:

– I början på veckan ska folk ha grovt bröd, då vill de köra den slanka stilen. Man har mat med sig till jobbet och man vill äta bra bröd till det. Redan på torsdagskvällen märker man att folk ska handla för helgen. Då är det frallor och baguetter som gäller.

Det här är Ola-Conny

Namn: Ola-Conny Wallgren. Ålder: 46, ”men känner mig som 30”. Bor: Sibbarp, ”en ort så liten att den knappt finns”. Familj: Två döttrar som är 16 och 15 samt en son som är 4. Yrke: Utbildad till murare, jobbar nu som brödförsäljare. Inkomst: 279 700 (taxeringsår 2009). Aktuell: Som ny profil i ”Ullared” i Kanal 5 som drar i gång den 6 september.