De ska göra Sveriges tuffaste matprogram

Per Morberg i juryn i nya ”Mat-Idol”

Foto: TV4
Juryn Per Morberg, Markus Aujalay och Leif Mannerström ska bedöma amatörkockarnas insatser.
TV

Amatörkockarna är vana vid att laga mat till familj och vänner.

Men plötsligt kastas de in i matlagning på professionell nivå och grillas av en jury stjärnkockar.

Deltagarna kommer få det hett om öronen i TV4:s nya satsning ”Sveriges mästerkock”.

Programmet är upplagt på ungefär samma sätt som ”Idol”. En jury håller uttagningar på flera ställen i landet och väljer ut en skara deltagare till nästa runda. Dessa blir sedan drillade i matlagning för att sedan bli utslagna en efter en i veckofinaler.

”Sveriges mästerkock” börjar spelas in i slutet av september för att sändas på TV4 i vår.

Juryn består av de välrenomerade kockarna Markus Aujalay och Leif Mannerström tillsammans med ”Vad blir det för mat”- Per Morberg, som nu får ta steget från över TV4 plus till huvudkanalen .

– Han känns självklar. Morberg är både en duktig kock och programledare, säger Matilda Snöwall, exekutiv producent för programmet .

TV4:s nya matprogramssatsning ”Sveriges mästerkock” är en svensk version av ”Master chef”. Formatet är ursprungligen brittiskt, men har sänds i flera länder, bland annat USA, där den ökände kocken Gordon Ramsey ingår i juryn.

Men det blir inte bara hårda tag.

– Juryn kommer inte bara bedöma deltagarna, de kommer också att coacha och tipsa dem, säger Matilda Snöwall.