”Hipp Hipp” tillbaka – med nya ansikten

Succéserien driver med det typiskt svenska

”Rätt tragisk” Bland de nya karaktärerna finns väktaren Kim Andersson som burar in folk på köpcentret där han jobbar. Enligt Anders Jansson är han ”en rätt tragisk figur”.
TV

En psykopatisk väktare, en död bibliotekarie och Sveriges svenskaste invandrare.

Här är de nya karaktärerna i SVT:s ”Hipp Hipp!”.

När humorduon Johan Wester, 43, och Anders Jansson, 42, i ”Hipp Hipp!” i kväll har premiär för sin tredje säsong är det med en drös nyakaraktärer i bagaget.

”Bild av samhället”

Tiffany Persson, Kajan och Morgan Pålsson får sällskap av en brokig skara figurer vars enda gemensamma nämnare är att de representerar något typiskt ”svenskt” – om än av starkt överdriven slag.

– Det blir en form av samhällssatir, eller en bild av samhället vi lever i, säger Anders Jansson.

Bland de nya karaktärerna finns bland andra väktaren Kim Andersson.

Anders Jansson som bibliotekarie-zombien Kenneth.

– Säkerhetsvakter känns som en yrkeskår som inte har så mycket mandat som ändå går runt på Kappahl med en batong, liksom. Han är en rätt tragisk figur som burar in folk på köpcentret där han jobbar, säger Anders.

Bibliotekarien Kenneth:

– Han är en zombie

Johan Wester som ”Sveriges svenskaste invandrare” Dragan.

som går runt på ett bibliotek och försöker bita folk. Det utvecklades till en sketch som handlar om svensk tolerans. Typ ”vi är alla olika, vi ska inte behandla honom annorlunda bara för att han är död”. Det finns något väldigt svenskt över det, att vi är så jävla toleranta hela tiden, säger han.

Parodi över möten

Samt Dragan, ”Sveriges svenskaste invandrare”:

– Vi kan inte bara skoja med svenskar, vi måste kunna skoja med invandrare också. Dragan sitter i ett bostadsrättsföreningsmöte och är den där irriterande personen som aldrig vill avsluta mötet utan vill ta upp nya frågor hela tiden. Ett möte som skulle ta tio minuter tar plötsligt tre timmar. Sånt tycker vi är roligt, säger Anders Jansson.

ARTIKELN HANDLAR OM