Skämt och dans i nya ”Dansfeber”

1 av 5 | Foto: TV4
Programledaren Kattis Ahlström med Morgan Alling.
TV

”Dansfeber” har dragit igång.

I kväll var premiären för TV4:s nya storsatsning.

Dansande kändisar ska roa tittarna – och dra in pengar till välgörenhet.

En Morgan Alling i peruk och danstrikå, Pia Johansson som John Travolta, två simmerskor i glittrig ”Chicago”-dans och ett helt gäng komiker som Spice Girls.

Det var upplägget när TV4:s nya dansprogram drog igång. Men den som väntade sig ett nytt ”Let's Dance” blev förvånad.

Vikten låg i stället på underhållning snarare än dans, och i alla fall expertpanelen med Pernilla Wahlgren, Hans Wiklund och Sven Melander skrattade gott åt gästernas framträdanden.

Visade tänderna gjorde också programledaren Kattis Ahlström som inte verkade lida av den tandvärk som plågat henne under veckan.

”Var har du gömt den?”

Kvällens största fråga var vad Morgan Alling hade gjort av sin penis i de trånga trikåerna.

– Var har du gömt den?, frågade Sven Melander konfunderat medan Morgan Alling försökte visa exakt hur den låg. Över hela magen visade det sig.

Pia Johansson gjorde succé som en dansant John Travolta även om Melander tyckte att hon var lite för bra. Pernilla Wahlgren gjorde en annan iaktagelse.

– Du är väldigt lik min exman ( Emilio Ingrosso)!

”Nu kan jag förtränga filmen”

De båda simmerskorna Josefine Lillhage och Johanna Sjöberg såg lite osäkra ut i sin spexiga ”Chicago”-dans men hyllades ändå av panelen.

– Det här är Chicago för mig nu, så kan jag förtränga filmen för all framtid, sa Hans Wiklund.

Sist upp var Ståuppgänget bestående av Jakob Öqvist, Cilla Domstad, Yvonne Skattberg, Ann Westin och Zinat Pirzadeh som Spice Girls. Zinat Pirzadeh tog det allvarligaste och hotade sina kollegor.

– Jag har sagt att om vi inte vinner får de al-Qaida efter sig, skämtade hon.

Direkt vidare till finalen gick en jublande Morgan Alling. Ståuppgänget får ytterligare en chans att tävla om en finalplats.

Förvirring efter sändningen

När Morgan Alling skulle upprepa sin vinnardans var det något som gick snett. Han hade ingen aning om när kamerorna slutade filma. När han trodde att det var över började han spatsera på scenen. Tills han såg att sändningslampan lyste. ”Är vi i sändning?”, frågade Morgan som inte visste vad han skulle göra.

För att bjuda på en sista show kastade han sig därefter av scenen och ut i publiken.

– Jag var helt förvirrad, jag visste inte om vi var sändning eller inte, säger Alling till Nöjesbladet.

Pengarna som samlas in när tittarna röstar går till Plan Sverige och deras arbete för det översvämningsdrabbade Pakistan.

Vad tyckte du om TV4:s nya dansprogram? Diskutera!

ARTIKELN HANDLAR OM