Drabbades av panik och dödsångest

Regina Lund skakade
av rädsla inför
skräckmomentet på ”Fortet”

Foto: Foto: LINUS HALLSENIUS/TV4
Skräckslagen Regina Lund, 43, ställs inför en riktigt mardrömsutmaning i kvällens ”Fångarna på fortet”. Det gick så långt att inspelningen fick avbrytas för att Gunde och de andra skulle kunna övertala Regina att ge sig ut på linan som spänner över Fort boyards borggård. ”Jag skakade i hela kroppen, Gunde tröstade mig jättefint och lugnade mig”, säger hon.
TV

Regina Lund, 43, drabbas av panik och dödsångest i ”Fångarna på fortet”.

Men programledaren Gunde Svan fortsätter pressa henne till det yttersta.

– Jag kände att det här blir det sista jag gör i livet, säger hon om mardrömsutmaningen.

Foto: Foto: LINUS HALLSENIUS
Laddat gäng Tintin Anderzon, Tina Leijonberg, Regina Lund och Johanna Toftby bildar laget Alfapumorna i kvällens ”Fångarna på fortet”

Gång på gång överväger Regina Lund att ge upp skräckmomentet där hon ska balansera på svindlande hög höjd i kvällens ”Fångarna på fortet”.

Hon skakar av rädsla och pressas hårt av programledaren Gunde Svan för att våga ta sig an utmaningen.

Sändningen bröts

– Jag var skräckslagen, jag tänkte att det här klarar jag aldrig, aldrig, aldrig, jag kommer att dö. Jag kände verkligen att det var en omöjlig situation. När Gunde gick igenom det kände jag att det här blir det sista jag gör i livet, säger hon.

Enligt Gunde Svan tvingades tv-teamet avbryta inspelningarna i tjugo minuter för att övertala Regina att gå balansgång 30 meter ovanför Fort boyards borggård.

– I programmet är det ju nerklippt. Det är väldigt sällan vi bryter för övertalning, säger den rutinerade programledaren.

Pushade sig själv

Regina säger att hon inte minns exakt vad som hände.

– Jag skakade i hela kroppen, Gunde tröstade mig jättefint och lugnade mig, Agneta var otroligt stöttande. De kollade väl att jag inte skulle behöva läkarvård.

Påhejad av sina lagkamrater Tina Leijonberg, Johanna Toftby och Tintin Anderzon samt Gunde Svan kände sig Regina Lund tvungen att pusha sig själv.

Lyssnade på Gunde

– Jag pressade mitt psyke och min skakande kropp att ta första steget, fast inuti mig var jag säker på att det var helt omöjligt, jag var så rädd. Jag bestämde mig att stänga ute rädslan och bara lyssna på Gundes röst, berättar hon.

Efter uppdraget kom tårarna – och stoltheten över att ha klarat det som hon trodde var omöjligt.

– Alla känslor kom samtidigt, en rusch av skratt och gråt och eufori.

Selen brast

Efter tävlingen åkte Reginas lag tillbaka till hotellet där hon träffade Marcus Schenkenberg, 42, som spelat in dagarna innan.

Han hade kommit tillbaka från sjukhuset efter att han fallit handlöst tre meter och landat rakt på nacken på grund av att säkerhetsselen brast.

– Jag tänkte självklart att om det var min sele som hade brustit hade jag varit stendöd.

Tora Heckscher, exekutiv producent för programmet, menar att säkerheten är rigorös på Fort boyard.

– Vi tvingar aldrig någon att genomföra någonting, men vi försöker få folk att pröva, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM