Settmans revansch

Tittarsuccé för SVT och ”Minuten”

1 av 3 | Foto: SVT
Ett gott nytt år SVT lockade storpublik under nyårshelgen. ”Minuten”, ”Stjärnorna på slottet” och ”Hipp Hipp” var några av programmen som tittarna valde att bänka sig framför.
TV

Förra veckan dömde tittare och kritiker ut SVT:s ”Minuten”

Nu ökar tittarsiffrorna till 1,6 miljoner.

– Det är mitt sätt att säga god fortsättning till alla recensenter, säger Peter Settman.

SVT håller tittarna i ett järngrepp. Nyårshelgen har präglats av den ena tittarsuccén efter den andra. I söndags drog SVT:s nya satsning ”Minuten” drygt 1,6 miljoner tittare.

Kul för hela familjen

– Att få sådana tittarsiffror är fantastiskt. För att skapa det man kallar en tv-succé – då är vi redan där. Man ska vara hyfsat nöjd när man tar sig runt miljonen, säger programledaren Peter Settman.

Kombinationen av sändningstiden klockan 20 på söndagar och den smittande tävlingsformen tror Peter Settman är framgångsreceptet.

– Hela familjen kan sätta sig och ha lite kul ihop och man blir väldigt medryckt i det som händer i programmet, säger han.

Kluriga tävlingar

Nöjesbladet 27 december.

Förra veckan, när ”Minuten” hade premiär, lockades drygt 1,5 miljoner tittare. Trots att både tittarna och kritikerna då sågade tv-programmet, valde 1,6 miljoner att slå på SVT1 och se när Peter Settman ledde de kluriga tävlingarna i söndags.

Känga till kritikerna

– Om man ska var analytisk är tittarsiffrorna ännu mer fantastiska med tanke på att det var så många som sa att de inte skulle se det igen. Det betyder att det var väldigt många fler som kom till, säger han.

Känns det som en revansch?

– Ja, exakt. Det är mitt sätt att säga god fortsättning till alla recensenter.

ARTIKELN HANDLAR OM