Oldsberg i en vild jobb-flirt

Hotar lämna SVT efter 38 år: Nu vill jag göra andra grejer

1 av 3 | Foto: Foto: ANDERS DEROS
letar nytt Ingvar Oldsberg har tidigare samarbetat med Filip och Fredrik. Nu öppnar han för ännu mer program med superduon. ”Hittar vi någon programform som passar stängs inga dörrar. Filip och Fredrik är kanonbra”, säger Oldsberg.
TV

Titta hit, tv-chefer.

Folkkär programledare på 65 bast söker nytt jobb.

– Nu vill jag göra andra grejer, säger Ingvar Oldsberg efter 38 år på SVT.

Ingvar Oldsberg hoppar av ”Här är ditt liv” efter två säsonger. Den folkkäre programledaren har varit lojal mot sin arbetsplats sedan 1972. Nu har han inte längre något kontrakt med SVT.

Lagom till pensionsåldern inleds nu ett vilt flirtande med andra kanaler.

Öppen för förslag

– Jag är ju den enda som har varit SVT trogen så länge. Under åren har jag fått anbud från andra kanaler men tackat nej eftersom jag har haft exklusiva kontrakt med SVT. Nu vill jag göra andra grejer, säger han.

Tillsammans med ”På spåret”-kumpanen Björn Hellberg och Lennart ”Hoa Hoa” Dahlgren har Oldsberg spånat fram programidéer som han bollar med olika produktionsbolag. Vilken kanal som nappar spelar ingen roll.

– Bra program är bra program oberoende av kanal, säger han.

Men han stirrar sig inte blind på de egna idéerna. Oldsberg är öppen för olika förslag från andra kanaler. Det viktigaste: innehållet och sändningstiden.

– Är det prime time? Är det fredag eller lördag kväll? Det är det som blir avgörande. Kommer någon med någon typ av erbjudande ska jag överväga det, säger han.

Oldsberg vill göra mer tv med Filip & Fredrik

Tidigare har han deltagit i Filip och Fredriks olika Kanal 5-satsningar som ”Vem kan slå Filip och Fredrik?”. Nu finns möjligheter för mer samarbete.

– Hittar vi någon programform som passar stängs inga dörrar. Filip och Fredrik är kanonbra, säger Ingvar Oldsberg.

Gillar många på TV4

TV4 verkar ha en speciell plats i Oldsbergs hjärta. Han skulle känna igen många ansikten i korridorerna.

– Jag har många kollegor på Fyran, sådana som jobbat på SVT. Rickard Sjöberg är lysande. Bengt Magnusson på Nyheterna och Peppe Eng på Sporten, säger han.

Gillar Bingolotto

Men att Lotta Engberg hoppar av ”Bingolotto” i TV4 Plus kommer som en överraskning för Oldsberg.

– Jag visste inte att hon skulle hoppa av. Det var på gång att jag skulle leda ”Bingolotto” efter Loket. Det är ett jätteroligt program. Det finns utrymme för musik, intervjuer och lekar. Men det är inget jag har övervägt i det här skedet.

Trots att han söker sig bort från SVT finns ingen konflikt i botten, enligt Oldsberg.

– Nej, de vet ju att jag vill göra andra grejer. Det är möjligt att SVT kommer att nappa på någon av de idéer vi har pratat om, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM