Bluffar om julen – igen

Jenny Östergren och Niklas Strömstedt blåste tittarna i ”På spåret”

Ljuger om skinkan Kärleksparet Jenny Östergren och Niklas Strömstedt deltog i bluffen.
TV

Här lurar SVT tittarna – igen.

I gårdagens ”På ­spåret” pratade man som om julen redan hade inträffat.

Trots att programmet spelades in i höst.

När Kristian Luuk hälsade tittarna välkomna till gårdagens ”På spåret” var det med orden hoppas julhelgerna har varit mysiga.

Strax därefter pratade tävlings- och kärleksparet Jenny Östergren och Niklas Strömstedt om hur de hade förberett sig inför tävlingen därhemma:

– Vi har haft förhör på julskinkan; vilken del är det vi äter nu? sa Östergren.

– Och julgodis, la Strömstedt till.

Men det var inte sant – inspelningen ägde rum i oktober. I studion fick de tävlande information av SVT att programmet skulle gå den 7 januari.

– Man får ju veta exakt vilken dag det kommer att sändas. I och med att Kristian sa till folk att hoppas att julen har varit bra var det bara att hänga på. Det vi sa var improviserat, helt och hållet, säger Niklas Strömstedt.

”Ganska relevant”

Om bluffen säger Jenny Östergren skämtsamt:

– Jag har en väldigt livlig fantasi. Man kan säga att jag är på gränsen till synsk.

SVT bluffade på samma sätt i fjol. Martin Sundborn, producent för På spåret, försvarar kanalens agerande.

– Det har ju varit juluppehåll, det är därför. Det är väl ganska relevant eftersom folk haft julledighet och nu är det första helgen innan jobb för väldigt många, det var nog mer det som Kristian (Luuk) kände, säger han.

Drog på tio poäng

Men det här spelades in i höstas, är det inte att lura tittarna?

– Nej, det tycker jag verkligen inte. Det har ju varit jul för tittarna och de ser det nu. Men det finns säkert någon som kan reta upp sig på det.

Kärleksparet Strömstedt/Östergren fick till slut se sig besegrade av Ylva Hällen och Anna Charlotta Gunnarsson. Redan på första frågan kammade man noll efter att ha dragit i nödbromsen på tio poäng och gissat Ceylon när det skulle vara Singapore.

– Det var stora hjärnsläpp den här gången. Ceylon! Det var bara en reflex. Det kan bli så där, man blir dum i huvudet där inne i buren. Vi skulle ha väntat med att dra till åtta, säger Niklas Strömstedt.

Enligt Jenny Östergren är det ultimat att tävla tillsammans med sin partner.

– Jag vill göra precis allt, alltid med min sambo.

ARTIKELN HANDLAR OM