Fiaskosiffror för TV4:s Dansfeber

Sågs av 410 000 tittare

1 av 3 | Foto: lars hedelin
Kattis Ahlström leder ”Dansfeber”.
TV

TV4:s stora höstsatsning ”Dansfeber” floppar rejält. Premiärprogrammet sågades vid fotknölarna av Aftonbladets läsare. I lördags sändes det andra programmet – med halverade tittarsiffror.

– Det är självklart tråkigt med ett så stort tittartapp, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

”Uselt, lägg ner skiten!”. Så lät det när tittarna sagt sitt i en omröstning på aftonbladet.se efter premiären av ”Dansfeber” förra lördagen.

Och det blir inte bättre. 47,3 procent av läsarna som röstat efter lördagens program tycker att det andra avsnittet av TV4:s nya lördagsunderhållning var ”sämre än sist”.

Läsarnas bedömning av satsningen visar sig också i tittarsiffrorna, som mer än halverades till det andra programmet. Endast 410 000 bänkade sig framför tv:n och knappade in TV4 på lördagskvällen.

– Det är självklart tråkigt med ett så stort tittartapp. Jag tycker att vi bjöd på ett betydligt bättre program, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för programmet.

Vad var bättre tycker du?

– Det var bättre flyt genomgående, i alla delar. Vi hade jobbat på bild- och ljusproduktionen. Kattis (Ahlström, programledare) kom också bättre in i programmet. Hon gjorde ett fantastiskt jobb.

Inga stora förändringar

TV4 hoppas på att öka tittarsiffrorna till nästa vecka, eller i alla fall behålla dem. Men inga större förändringar är planerade.

– Vi kommer inte att göra några dramatiska förändringar. Vi tycker att vi har hittat relativt rätt. Det man kan göra är att skruva på smådetaljer, säger Porseryd.

Har ni funderat på att byta sändningstid?

– Nej inte alls, vi kommer att ligga kvar på lördagar klockan 20.00.

Efter kritiken förra veckan tyckte tittarna att programmet var sämre än sist.

– Jag är inte beredd att hålla med. De får självklart ha sina åsikter men jag tycker att vi gjorde ett bättre och roligare program, säger Porseryd.

I lördagens avsnitt av ”Dansfeber” medverkade Fredrick Federley, Curlinglaget ( Peja Lindholm, Anette Norberg), Jenny Berggren och Ronny Svensson. Filmkritikern Svensson gav sig på Michael Jacksons dansmoves och knep en plats i finalen.

SVT-programmen toppar

Nystarten av SVT:s ”Här är ditt liv”, med skådespelaren Lena Endre som gäst, sändes samtidigt som ”Dansfeber” på lördagen och sågs av hela 1 387 000 tittare.

På fredagen lockade ”Doobidoo” 1 322 000 tittare, SVT vann även då tittarkampen mot TV4, vars ”Kristallen” endast sågs av 579 000 personer. Tv-prisgalan hade även konkurrens från Sveriges match mot Ungern i kvalet till fotbolls-EM. Matchen som sändes i TV6 sågs av 1 318 000 tittare.

– ”Kristallen” var som vi förväntat oss. Vi hade extremt tufft motstånd med fotbollskvalet till EM och ”Doobidoo”, säger Porseryd.

ARTIKELN HANDLAR OM