Morberg: Jag hade vunnit

I kväll börjar jakten på Sveriges mästerkock

Per Morberg, Markus Aujulay och Leif Mannerström.
TV

Han hissar och dissar blivande kockar i ”Sveriges mästerkock” i TV4.

Men hade Per Morberg själv tävlat i programmet är det ingen tvekan hur det hade gått.

– Naturligtvis hade jag vunnit, vad annars, säger han.

Foto: Linus Hallsénius/TV4
söker segerreceptet Per Morberg provsmakar och avkunnar sina domar när Sveriges mästerkock ska utses. Dessutom planerar han att starta en topprestaurang tillsammans med de båda andra domarna Markus Aujulay och Leif Mannerström.

I den nya storsatsningen i TV4 tävlar matlagningsintresserade från hela landet om den åtråvärda titeln ”Sveriges mästerkock”.

Per Morberg, 50, som tillsammans med Markus Aujalay, 39, och Leif Mannerström, 70, utgör enväldiga domare, är säker på att han hade vunnit om han själv tävlat.

– Naturligtvis hade jag vunnit, vad annars, säger han.

Känner igen rätterna

Men trots att han tackade ja, menar han att han egentligen är tveksam till tv-koncept där det ska tävlas.

– Själva formen av tv är kanske inte min största kopp te. Det verkar vara något som går, att man ska tävla om allting, och det har jag mina tankar om. Men i slutändan kanske det blir lite kunskapsutlärning, att man får lära sig lite också, säger han.

Och en hel del av de tävlande försöker sig på rätter han själv lagat i det egna programmet ”Vad blir det för mat”.

Dräpande repliker

– Jag har ju förändrat en del av matsverige, jag vet inte hur många grejer som kommit in som jag gjort i mitt program. Jag får cirka 50 kärlekshälsningar om dagen från folk. Jag tror att det är för att jag i grunden är skådepelare och kock, den föreningen är nog ganska lyckosam, säger han.

Vem är hårdast av er tre?

– Det som är kul är att vi är tre så olika personligheter. Leif med sin stora Göteborgshydda och all kunskap och Markus, den lille men ändå stentuffe, och så jag då, en skådespelare mitt i alltihop. Vi har nog sagt några dräpande replik allihop, säger han.

”Fantastisk på fisk”

Men frågan om vem som är den bäste kocken av de tre vill han inte riktigt besvara.

– Leif är fantastisk på fisk, och Marcus kan också det mesta, så det är inte vi som tävlar, det är deltagarna. Vi är alla rörande eniga om allas våra tre förträffligheter. Vi hyllar varandra, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM