Aftonbladet
Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / TV

Hånet mot Skavlan

Börje Ahlstedt fick tv-profilen ur balans

Skavlans flickvän Maria Bonnevie är ”så jävla snygg”, enligt Börje Ahlstedt.   Skavlans flickvän Maria Bonnevie är ”så jävla snygg”, enligt Börje Ahlstedt.

Börje Ahlstedt fick Fredrik Skavlan att tappa hakan när han frågade om flickvännen Maria Bonnevie.

– Maria hade rodnat om hon hört det där, säger Fredrik Skavlan.

Programledaren Fredrik Skavlan, 44, och skådespelerskan Maria Bonnevie, 37, träffades efter att hon varit gäst i ”Skavlan” i SVT.

Under inspelningarna av säsongspremiären i går var Börje Ahlstedt, 71, en av gästerna.

”Så jävla snygg”

Han tog över programmet totalt när han kom in i studion – och ställde direkt Fredrik Skavlan mot väggen genom att fråga om flickvännen Maria Bonnevie.

– Jag skojade med honom och sa ”jag kan inte förstå vad hon ser i dig?”. Det var ett rått skämt från Börje. Hon är ju så jävla bra och snygg, säger Börje Ahlstedt efter inspelningen.

Frågan fick Fredrik Skavlan att tappa fattningen och under en lång stund verkade det som om det var Börje Ahlstedt som var programledare i stället.

– Jag bestämde mig för att ta kommandot direkt. Att inte låta mig få frågor utan att börja direkt. Jag kanske drev på lite väl, men man måste ju komma in med lite energi och angelägenhet, säger Börje Ahlstedt.

– Det var väl bra? Annars blir det så tillrättalagt, när man får vara med i ett sånt här program så måste man komma med lite fräschör och rycka tag lite. Annars är det ingen mening att sitta där och prata, prata, prata, fortsätter han.

Tar över rummet

Fredrik Skavlan försökte kontra med att ”jag var längre än dig” på Börjes attack. Efteråt menar han att det blev bra tv.

– Maria hade rodnat om hon hört det där. Men i bland får man sådana gäster, Robbie Williams var också så, de bara kommer in och tar rummet. Jag tror att tittarna också gillar att se programledaren förlora kontrollen, det blir spännande.

Men det är oklart om tv-tittarna får se Börje Ahlstedts vågade fråga.

– Vi har lite av en policy att klippa bort om det blir för mycket om programledaren, men jag är inte med i klippningen, så jag vet inte, men det var ju roligt, säger Fredrik Skavlan.

På fredagen beslutade sig SVT till slut för att klippa bort hånet.

– Vi bandade över 33 minuter och vi fick göra en bedömning om att vissa saker måste tas bort, säger redaktören Håkan Lahger.

Det var inte för att det var för hårt?

– Nej verkligen inte. Vi ville ha sammanhållna intervjuer och det här stickspåret tvingades vi ta bort. Gäster har tidigare skojat om Persbrandt och Bonnevie och det har vi haft med.
bo ">  I kväll, 21.00 Skavlan, SVT 1

Läs mer
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet