Solen lyser lika starkt

till nya säsongen av ”Solsidan”

Foto: Foto: TV 4
Ni kan andas ut, andra säsongen av ”Solsidan” levererar.
TV

Förväntningarna är förstås farligt höga när ”Solsidan” – som damp ner förra våren som den bästa svenska komediserien på år och dagar – nu är tillbaka med tio nya avsnitt.

Men det finns ingen anledning till oro, vågar jag påstå efter att ha smygkikat på de två första kapitlen. För de levererar i enlighet med kvalitetskraven – och bär löften om en andra säsong som inte kommer att göra oss besvikna.

När vi återser de ängsliga typerna i Saltsjöbaden är Anna och Alex nyblivna föräldrar, och Alex planerar att fria till Anna – men tomtebolyckan hotas av diskussioner kring vem som ska göra vad i hushållet. Fredde och Mickan försöker skaffa en barnflicka, men har stora problem med att hitta den rätta. Och Fredde gäckas dessutom av att hans barndoms plågoande Kristian Rapp har flyttat tillbaka till Solsidan. Som miljardär.

(En miljardär som den oerhört enerverande människan Ove Sundberg genast försöker göra till sin bästis.)

Rapp spelas av nytillskottet Jonas Karlsson – och andra gästskådespelare vi kommer att få se den här säsongen är bland andra Plura Jonsson, Eva Röse, Olle Sarri och Michael Segerström.

Det ser bra ut.

Säsongspremiär på söndag 20.00

ARTIKELN HANDLAR OM