Kollapsade – i duschen

Mia Skäringer talar ut om den tuffa perioden: Det hugger i hjärtat

TV

Nyseparerad och utarbetad kollapsade Mia Skäringer i duschen.

Här är ”Solsidan”-stjärnans egna ord om höstens sjukhusdrama.

– Jag har svårt att andas och det hugger i hjärtat, skriver hon i Yourlife.

Mia Skäringer berättade för Nöjesbladet i förra veckan att inspelningarna av TV4:s succéserie ”Solsidan” var en lång kamp mot en begynnande utbrändhet.

Under hösten framförde hon sin hyllade enmansföreställning ”Dyngkåt och hur helig som helst”, som sågs av 60 000 personer – parallellt med att hon spelade in ”Solsidan”.

I en öppenhjärtig krönika i det nya numret av magasinet Yourlife skriver hon detaljerat om den dag i november när hennes liv plötsligt kraschade.

”Ligger på akuten”

”Det är en helt vanlig morgon. Jag skulle egentligen åkt till Stockholm och spelat på Cirkus. Men jag har svimmat i duschen och nu ligger jag på en bår på akuten. Alla ser. Ja, det är hon. Mia Skäringer. Hon som är jag. Den roliga. Jag har svårt att andas och det hugger i hjärtat”, skriver hon.

Mia Skäringer berättar i sin krönika att hon nyligen hade separerat från sin sambo, och att hon tillbringade mycket av sin lediga tid med att avskärma sig från omvärlden och sörja.

”Lägger mig i fosterställning och gråter hela dagen. Orkar inte äta. Inte svara i telefon. Fast jag ser att det är mina vänner som ringer. Människor jag älskar. Jag orkar inte. Vill bara vara i fred. Jag hatar min mobil. Hatar min dator.”

Stöttades av kollegor

Efter att läkarna konstaterat att det inte var något fel på hennes hjärta fick hon diagnosen utbränd och ställde in resten av sin turné. ”Solsidan” hade då redan hunnit spelas in. Mia Skäringer berättade nyligen i Nöjesbladet att hon fick stöd av de andra skådespelarna under sin krisperiod.

– Absolut. Både Felix Herngren och Johan Rheborg har varnat mig. Jag har fått jättemycket stöd av dem.

De andra ”Solsidan”-stjärnorna märkte tydligt att Mia Skäringer inte mådde bra.

– Ja, vi märkte det. Vi pratade med varandra. Det märks ju på en gång om man kommer till en inspelningsplats, om någon inte är i balans, har Johan Rheborg berättat.

Den 20 februari avslutar Mia Skäringer sin långa sjukskrivning. Då spelar hon åter ”Dyngkåt och hur helig som helst” på Cirkus i Stockholm.

Mer om Guldbaggen

ARTIKELN HANDLAR OM