Oprah ska hjälpa duon erövra USA

Foto: Karin Törnblom
FIXAR OM I HEMMEN Simon Davies och Tomas Cederlunds nya serie har premiär i slutet av mars i Oprah Winfreys kanal i USA. Duon ska rädda amerikaner från dålig design.
TV

De har redan erövrat den svenska tv-publiken.

Nu tar den oefterhärmliga inredningsduon Simon & Tomas klivet över Atlanten.

Till sin hjälp har de – Oprah Winfrey.

Foto: AP
Oprah Winfrey.

I mars lanserar tv-mogulens kanal OWN det svensk svensk-brittiska paret Tomas Cederlund och Simon Davies.

Serien ”Home takeover with Simon & Tomas” är på sex avsnitt. Faller den amerikanerna i smaken blir det sannolikt en fortsättning.

OWN, som drog i gång verksamheten den 1 januari i år, har stora förhoppningar.

– Med sin unika känsla för stil kommer Simon och Tomas att ta Amerika med storm, säger kanalens kreativa chef, Lisa Erspamer.

– De är inte bara skickliga inredningsarkitekter. Deras starka personligheter gör dem också roliga att se när de utför sin designmagi och bokstavligen flyttar in i hemmen de hjälper.

Knivskarp humor

Serien är inget hopkok av gammalt material från Sverige. I stället är det enligt OWN:s hemsida nya avsnitt. De visar duon när den ger sig ut på en design-räddningsresa i USA.

”Med sin distinkta svenska stil och knivskarpa humor är det här högenergiska teamet utskickat för att hjälpa amerikanska husägare att renovera och göra om sina stillösa rum”, heter det på hemsidan.

I varje avsnitt nomineras omoderna eller negligerade hem till omgörning av grannar eller bekanta som vill ge ägarna en gåva stil.

Ägarna sparkas ut

Designerduon, som också är aktuell med serien ”Rum för en stjärna” i TV3”, svarar med att sparka ut ägarna för att själv flytta in.

Därefter gör Simon och Tomas huset till sitt hem. De sover enligt hemsidan i ägarnas säng, äter deras mat och spelar deras sällskapsspel samtidigt som de med ett byggnadsteam påbörjar förvandlingen.

Varje avsnitt är en timme långt. Premiären är spikad till den 28 mars.

Nöjesbladet har sökt Tomas Cederlund och Simon Davies för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM