”Robinson”-Misha: Kände mig övergiven

Blev inte vald i tävlingen – bestämde sig för att köra sitt eget race

Övergiven Misha Benes blev inte vald av någon av lagledarna i den första pristävlingen i ”Robinson”.
TV

När lagledarna skulle välja lag i den första pristävlingen i ”Robinson” blev Misha Benes över. Hon kände sig övergiven – ”som den fetaste pojken i klassen som ingen valde”.

– Då bestämde jag mig för att, era jävlar, jag kommer aldrig tävla för er, i vilket lag jag än hamnar.

Mikaela ”Misha” Benes hade det motigt redan från början. På väg till ”Robinson”-ön kollapsade hon av värmeslag och vätskebrist – och brände sina fötter rejält i solen.

När hon kom fram till ön ville hon bara ligga i skuggan och vila. Då tyckte de andra att hon var lat.

Misha tror att det låg henne i fatet när den första pristävlingen nalkades. Elva av Robinson-deltagarna satt fastsurrade och de båda lagledarna och deras utvalda ”sekundanter” skulle få loss dem. De fick välja fem i var. En skulle bli över.

Laglös och förbannad

Misha drog nitlotten.

– Det kändes förjävligt. Vad är det för fel på mig?, tänkte jag. Ursäkta att jag brände mina fötter liksom. Jag är stor och stark och hade mycket att ge, men de valde andra framför mig.

Misha kände sig mobbad. Övergiven. Hon fruktade att hon skulle få åka hem direkt.

– När Paolo sa att jag skulle få vara kvar, men var laglös blev jag förbannad. När de andra gick förbi var det inte en jävel som kollade mig i ögonen.

I den stunden bestämde sig Misha för att inte tävla för något lag i tävlingen.

– Jag bestämde mig för att bara tävla för mig själv.

”Som att spotta Daniel i ansiktet”

I den första riktiga ”Robinson”-tävlingen mellan de nya lagen var priset inte bara att slippa örådet – det vinnande laget fick också en extra lagmedlem. Misha.

Vann tävlingen gjorde Buwanga-laget med lagledaren Daniel Sjökvist. Han var en av dem som tidigare kritiserat Misha för att vara lat och gnällig.

– Att hans lag vann mig kändes lite som att spotta Daniel i ansiktet. Det var roligt på hans bekostnad. Jag skrattade ihjäl mig.

”Var en bitch”

Misha var glad att få vara del av ett lag, men höll ändå löftet till sig själv att bara tävla för sin egen skull.

– Jag gav aldrig hundra procent på lagtävlingarna, bara på de individuella tävlingarna. Jag körde mitt eget race, jag var en riktig bitch.

ARTIKELN HANDLAR OM