De ska leda tittarna in i det okända

Åkeson och Wistam i ny storsatsning

TV

I Kanal 5:s nya storsatsning ”Fenomen” tävlar tio mentalister med oförklarliga nummer.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att Sofia Wistam och Claes Åkeson kommer att leda det direktsända programmet.

– Jag kommer att bli skitförbannad och frustrerad när jag inte förstår hur allt går till, säger Sofia Wistam.

Foto: Foto: AB BILD
Skedböjaren Uri Geller är med i programmet.

Nöjesbladet har tidigare berättat att världsmentalisten Uri Geller, vars paradnummer är att böja skedar med bara tanköverföring, är klar för en egen show i Kanal 5.

”Sjukt skickliga”

Programmet heter ”Fenomen” och går ut på att tio personer tävlar mot varandra med spektakulära nummer. Detta övervakas sedan av Geller som även kommer ha möjlighet att rädda kvar den av mentalisterna som imponerat mest. Programledare är Sofia Wistam, 44, och Claes Åkeson, 43.

– Jag har kollat på den utländska förlagan och mentalisterna är så sjukt skickliga. Jag är inget stort fan av trolleri och cirkus, men de här personerna trollar med vårt psyke. Det kommer att bli frustrerande, säger Sofia Wistam.

Har böjt skedar

Mentalisterna i programmet kommer att utöva sina nummer på en kändispanel som varje vecka byts ut. De kan exempelvis läsa panelens tankar, få dem att undvika faror eller förutspå deras beteenden. Vinnaren i programmet kommer, förutom att bli utsedd till Sveriges bästa mentalist, även att få en prissumma med pengar. Hur mycket vill inte Kanal 5 avslöja än.

Claes Åkeson är glad att han är programledare och inte deltagare.

– Jag har böjt skedar själv, men fick ta i av bara helvete. Nu hoppas jag att Uri Geller kan lära mig ett och annat, säger han.

”Fenomen” har premiär i Kanal 5 den 27 mars klockan 20.

ARTIKELN HANDLAR OM