”En stillastående brottningsmatch”

Det lossnar inte riktigt för Jay på genrepet

1 av 7
Andreas.
TV

Allt du behöver är kärlek.

Den här veckan sjunger idolerna hjärtesånger för nära och kära.

Naturligtvis fanns Martin Söderström med under repetitionerna för att ta reda på dagsformen.

Här är hans rapport.

Andreas Weise - ”(Your love keeps liftin' me) Higher & higher”

Låten är en odödlig klassiker som för evigt har en plats i mitt hjärtas finrum. Weise Junior tar sig an den med en glädje och energi som känns alldeles äkta. Samtidigt är framträdandet så väldigt riskfritt, fint och välstruket att en del av känslan – och soulen – känns bortblekt.

Dagsform: Ljummen.

Geir Rönning - ”I heard it throught the grapevine”

Ännu en omistlig klassiker. Geir tar nacksving på den med en pondus och säkerhet som är förbluffande mäktig. Efter att ha hängt löst två veckor i rad satsar han precis allt han har och sjunger med en sådan kraft att studiostolarna skakar. Imponerande.

Dagsform: Het.

Minnah Karlsson - ”Whataya want from me”

Frågan är om hon någonsin verkat så taggad tidigare. Numret är laddat till tänderna och med full kraft hela vägen lyckas hon förvandla en ganska slätstruken och blodfattig låt till en skolboksuppvisning i känsla och kraft. Kan vara det bästa hon gjort i tävlingen.

Dagsform: Het.

Jay Smith - ”Here without you”

Rösten får bära hela lasset ensam den här gången. Jay sjunger balladen med en inlevelse som inte går att tvivla på. Ändå lossnar det inte riktigt. För på scenen pågår en väldigt stillastående brottningsmatch i slow motion mellan noll och ingenting.

Dagsform: Ljummen.

Linnea Henriksson - ”My baby just cares for me”

En kombination av röst och låtval som passar så bra tillsammans att de redan börjat inreda sitt gemensamma hem. Rakt igenom lysande, faktiskt. Tillbakalutad i den skönaste av jazzfåtöljer blir framträdandet till en enda lång och mjukt behaglig smekning.

Dagsform: Het.

Elin Blom - ”Forever young”

Minsann, där åkte flygeln fram. Det egna spelandet skänker viss aura av originalitet över numret. Men i vanlig ordning skvallrar det engelska uttalet om allt för många oöppnade läxböcker och sångmässigt är hon så nära originalet att det gränsar till karaoke.

Dagsform: Ljummen.

Olle Hedberg - ”Free fallin'”

Comebacken håller i sig. Olle fortsätter att göra det han är bäst på, och det syns att han är betydligt mer bekväm så här. Med gitarren om halsen kryddar han Pettys bilåkarklassiker med en skönt skev omgång gutefunk. Sitter hur säkert som helst på fredag.

Dagsform: Het.

ARTIKELN HANDLAR OM