TV4 vek sig: Nu släpps låtarna

Petter protesterade – nu går hans låttolkningar att ladda ner

TV

Petters protester gav effekt.

Nu går hans låttolkningar i ”Så mycket bättre” att ladda ner.

– Jag ringde TV4 och sa: ”nu måste vi släppa det”, säger han.

Nöjesbladet har tidigare berättat att flera deltagare i TV4:s ”Så mycket bättre” varit skarpt kritiska till hur kanalen valt att marknadsföra musiken i programmet.

Trots en tv-publik på nära 1,4 miljoner har det inte gått att ladda ner några av artisternas låttolkningar. En samlingsskiva med de bästa låtarna släpps i butik – men först den 6 december.

Modern värld

Men nu går det att ladda ner åtminstone två låtar. I samband med kvällens program släpps Petters versioner av Lasse Berghagens ”

Di Leva.

Stockholm i mitt hjärta” och Thomas Di Levas ”Dansa din djävul” på bland annat iTunes och Spotify.

Beslutet kommer efter starka påtryckningar från Petter själv.

– Jag ringde TV4 och sa: ”nu måste vi släppa det. Vi kan inte hålla på och vänta”. Jag tycker att man borde köra ut låtarna direkt efter programmet. Vi lever i en modern värld och folk vill ha saker direkt, berättar han.

Många viljor

Matilda Snöwall, exekutiv producent på TV4, tycker inte att man har varit oförutseende när det gäller att göra låtarna tillgängliga för svenska folket.

– Det handlar om sju artister med sju olika viljor. Vi har försökt hitta en lösning som ska göra alla glada. Nu kommer vi att släppa ett antal låtar i samband med varje program, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM