”Ove” kan få egen tv-serie

Henrik Dorsin avslöjar de hemliga planerna efter succén i ”Solsidan”

Foto: Foto: MORGAN NORMAN
Trippel-aktuell Henrik Dorsin syns just nu som supersnålisen Ove Sundberg i ”Solsidan”. I vår väntar inspelning av svenska ”The Office” och i höst spelar han kung Arthur i ”Spamalot”. Nu avslöjar han att det även finns planer på att ge ”Solsidan”-Ove en helt egen tv-serie.
TV

Det är tveksamt om ”Solsidan” får en ny säsong – men Ove Sundberg blir tittarna inte av med.

Han kan dyka upp både som gäst i Henrik Dorsins nya program ”The office” – och i en egen tv-serie.

– Det kan hända. Vi får se, säger Henrik Dorsin.

Som Nöjesbladet tidigare avslöjat kommer Henrik Dorsin, 33, att göra huvudrollen i en svensk version ”The Office”. Bakom tv-serien står en av ”Solsidan”-skaparna och samma bolag.

Nu avslöjar Dorsin att kontorsmiljön kan komma att få besök av rollfigurerna från TV4:s succéserie.

– Det kan hända att de gör några inhopp, säger han.

Spin off-planer

Felix Herngren har tidigare sagt att han är trött på ”Solsidan” och att han är tveksam till en ny säsong. Dorsin tycker att det är bra om serien tar en paus om Herngren eller någon annan i gänget känner att de goda idéerna saknas just nu.

– Jag har full respekt för det. Sedan kanske karaktärerna i ”Solsidan” får leva vidare i en annan form under tiden, säger Dorsin.

Det finns planer på att Dorsins populära figur Ove Sundberg ska få en egen spin off. Men han poängterar att planerna inte är långt gångna.

Spelar kungen

– Det har diskuterats. Man har suttit och snackat om hur Ove har det hemma och hur hans värld ser ut, säger han.

I höst har han, utöver ”The Office”, ännu ett projekt på gång då han spelar kung Arthur när Monty Python-musikalen ”Spamalot” går upp på Oscarsteatern i Stockholm.

I övriga roller syns bland andra Henrik Hjelt, Kim Sulocki och Johan Glans.

John Cleese som Gud

– Att jobba med Monty Python-material känns som en fest på något vis, säger han.

Föreställningen på Oscarsteatern har John Cleese förinspelade röst i rollen som Gud.

– Min rollfigur är minst märklig. Det konstigaste är att jag rider utan häst, säger Dorsin.

FAKTA

Henrik Dorsin om ...

... om sitt hektiska schema:

– Ibland kommer det mycket grejer på varandra. Men på något sätt lyckas jag styra upp allt så det inte krockar med varandra. Men när det sänds i tv kan det ju krocka. Det styr inte jag över. Just nu har jag ganska bra koll på läget.

... om succén ”Solsidan”:

– Solsidan har fyllt något slags tomrum. Utöver humorkvaliteten finns det en såpakvalitet. Man engagerar sig i människorna och vad de ska hitta på.

... om risken att bli typecastad som ”Ove”:

– Jag känner ingen oro för det. Jag har andra karaktärer som jag kan och vill göra. Det är jättebra att ha haft den uppmärksamheten och att ha en sådan figur i min cv.

... om att göra Ricky Gervais roll:

– När man gör en roll vill man göra det på sitt sätt. Det här utspelar sig i Sverige och är på svenskt vis. England och Sverige har likheter men också olikheter. ”The Office” är ett fantastiskt bra format och på kontoret finns en bra dynamik. Men svenska versionen handlar om svensk igenkänning, och jag tycker det är roligt.

De skapar ”The Office”

Serien produceras av Jarowskij som också gjort ”Solsidan”. Jacob Seth Fransson, som är en av skaparna av ”Solsidan” står också bakom ”The Office”. Per

Gavatin och Rikard Ulvshammar från ”Grotesco” skriver manus medan Michael Lindgren regisserar. Inspelning börjar i maj.