Här hånar TV4 kungen – igen

”Skulle vi göra någon sketch så var det nu”

1 av 2
Carl XVI Gustaf...
TV

Här smädar de kungen.

Peter Magnusson gör comeback som kungen

i ”Hellenius hörna” i TV4.

– Skulle vi göra någon sketch så var det nu, säger Peter Magnusson.

Kungens presskonferens i samband med älgjakten i Västergötland är redan legendarisk.

Själv ville han prata älg medan ett uppbåd av journalister ville ställa frågor om skandalboken ”Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken”.

Nu passar David Hellenius, 36, och Peter Magnusson, 35, på att håna kungen i veckans program av ”Hellenius hörna” i TV4.

Och Peter Magnusson gör dessutom comeback i sin hyllade ”Hey Baberiba”-roll som kungen.

”Riktigt gott till julkaffet”

– David ville gärna göra det och då kunde jag inte säga nej. När David ringer säger jag alltid ja. Jag har inte gjort någonting på fyra år, jag kände mig lite rostig som kungen, säger Peter Magnusson.

I programmet håller kungen bland annat tal till svenska folket.

– Julen är i antågande och jag tycker man ska koppla av från de närmaste och framför allt ta hand om sig själv. Så unnar er en riktigt god jul och något riktigt riktigt gott till julkaffet, säger han med hänvisning till de så kallade ”kaffeflickor” som kungen påstås ha beställt efter middagar med de närmaste vännerna.

Kungen nobbade showen

David Hellenius tror inte att sketchen kommer att väcka så mycket reaktioner.

– Det är svårt att säga, det är så mycket annat nu med lasermän och annat. Jag vet inte om folk har tid att reagera på en sketch, säger han.

Han försökte till och med få kungen att ställa upp i programmet. Det blev, kanske inte ett så oväntat nej.

– Det vore ju roligt att få ett uttalande där han säger något på ett humoristiskt sätt, vi är ju ingen allvarlig nyhetstalkshow. Okej om de inte vill vara med i mitt program men de är ju inte med någonstans. Det är ju lite tråkigt, säger David Hellenius.

ARTIKELN HANDLAR OM