SVT: Han hade inte fått vara med om vi vetat

TV

SVT visste inget om Tim-Joel Bergman Nilssons bakgrund – trots att alla deltagarna tvingades lämna in ett utdrag från belastningsregistret.

– Han hade inte fått vara med, säger Björn Östlund, projektledare.

Inför uttagningarna till ”Ung och bortskämd” tvingades alla deltagare sitta i långa intervjuer och dessutom lämna in ett utdrag från belastningsregistret.

”Ska undvikas”

Trots det fick Tim-Joel Bergman Nilsson en plats i programmet.

– Det är synd att vi inte kände till detta i förväg. Då hade han inte fått vara med, säger Björn Östlund, projektledare.

Varför inte?

– Det är väl en bra regel att de som är med i den här typen av program inte ska ha den här typen av problem, det är en sak som man ska undvika, säger han.

– Men jag tycker att vi gjort det vi har kunnat, om folk inte berättar så är det svårt för oss att göra något, fortsätter han.

Daniel Paris.

Märktes ingenting

Enligt Daniel Paris Afshinnejad, som medverkar i programmet, märktes inte Tim-Joels problem under inspelningarna. Däremot öppnade han sig en kväll.

– Tydligen så hade han mått väldigt dåligt innan han gick in i huset. Han berättade allt om sitt liv en kväll, men jag vet att han kommit väldigt långt från det där nu, och att det går skitbra för honom nu, säger han.