Kaos efter avhoppet

Andreas Carlsson lämnar Idol-juryn: Det blir inte samma energi utan Jihde som programledare

1 av 2
Peter Jihde.
TV

Efter Peter Jihdes avhopp från ”Idol” – nu följer Andreas Carlsson efter.

Beskedet slog ner som en bomb och skapar kaos på TV4.

– Det sätter en hel process i gungning, säger kanalens presschef.

Efter tre år hoppar Andreas Carlsson, 37, av ”Idol”-juryn. TV4 fick reda på det samtidigt som allmänheten när Andreas Carlsson gick ut med ett eget pressmeddelande i går.

– Det är väldigt snopet. Det sätter en hel process i gungning, nu måste vi sätta oss ner och hitta en ny jurymedlem, säger Camilla Filipsson, presschef på TV4.

– Vi var inte förberedda på det här. Vi satt i förhandlingar med honom, ingen av oss på TV4 kände till att han skulle göra så här, säger en källa på TV4.

Har en plan

Men enligt Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för ”Idol”, har den inre kretsen i produktionen haft koll på läget sedan början av februari.

– Vi har haft god tid på oss att jobba med en plan för det här. Vi känner oss trygga med situationen och vi kommer vilken dag som helst att kunna berätta mer om hur nya juryn ser ut, säger han och vill inte avslöja om Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge kommer att vara kvar.

Han förstår att beskedet kan ha förvånat många på kanalen.

– Det stämmer att vi har legat lågt eftersom vi som har jobbat med nya jurykonstellationen ville hinna få så mycket arbetsro som möjligt, säger han.

Höll det hemligt

Andreas Carlsson har gått med på att hålla det hemligt, men i går brast det.

– Under några veckors tid har vi funderat över hur vi ska gå vidare men samtidigt ringer min telefon hela tiden. Det här meddelandet skulle kanske ha gått ut i morgon, nu kom det i dag, säger han.

”Optimal energi”

Andreas tror att resten av juryn kommer att fortsätta.

– Jag tror det, men det får stå för dem. När jag sist var i Sverige pratade vi om det här. De känner att det är tråkigt. Men vi är alla vuxna människor och jag behöver ta det här steget för mig, säger han.

Att Peter Jihde hoppat av som programledare är, förutom tidsbristen och alla USA-jobb, en orsak. Ny programledare blir Pär Lernström.

– Jag tycker att energin som jag, Jihde, Anders och Laila satte fingret på var optimal. Jag ser Peter Jihde som Sveriges bästa programprofil. Nu hoppar han av och det blir en annan människa. Då kommer det givetvis inte vara samma energi längre, säger han.

Nöjesbladet har sökt Anders Bagge och Laila Wahlgren Bagge.

Jessica Isaksson Jon Forsling

ARTIKELN HANDLAR OM