Beefen – mellan Bagge och Bard

Bagge om BWO: ”Det sämsta jag vet”

1 av 4 | Foto: ULF HÖJER
Anders Bagge och Alexander Bard totalsågade – av varandra.
TV

Alexander Bard och Anders Bagge ska döma Sveriges nya idoler.

Men har tidigare dömt ut varandra.

– BWO är det sämsta jag vet, säger Anders Bagge till DN.

Alexander Bard, 50, är ett av de nya ansiktena i ”Idol” -juryn 2011 – trots att han tidigare har gått ut i media och kallat det ”smaklöst” att sitta och bedöma andra artister. Senast han fick frågan om att vara med i juryn var 2009 så blev det bestämt nej. Motivationen var att ”Idol” aldrig kan ta fram en riktig artist.

Anders Bagge, 43, har inte hymlat med vad han tycker om Alexanders Bards arbete. Bagge har tidigare totalsågat Bards band BWO.

”Det sämsta jag vet”

– BWO. Det är det sämsta jag vet. Jag tycker det är sånt ihopsatt koncept, gör riktig musik för fan. Gör musik som talar till folk. Det är så påklistrat och barnsligt, har Anders Bagge sagt i en intervju med Dagens Nyheter.

På presskonferensen där de nya jurymedlemmarna presenteras konfronterar Nöjesbladet Anders Bagge med citatet.

”Kom ut lite fel”

Först blir han tyst. Sedan säger han:

– Ja, jo, det stämmer att jag har sagt det där. Men det låter hårdare än vad jag menade. Jag fick frågan vilken musiksmak jag inte gillade, och då sa jag gammal eurodisco. Sen räknade jag upp massa exempel. Så det där...det är inte riktigt ”fair”. Det kom ut lite fel, jag står inte riktigt för det.

Har du pratat med Alexander om det här?

– Nej, det har jag inte gjort. Men jag tror inte han har någon beef, och jag har ingen beef. Jag respekterar Alexander, han har hållit på hur länge som helst.

Pratade ut på pressträffen

Lite senare under pressträffen griper Anders Bagge tag i Alexander Bard och tar honom avsides. De båda pratar ett tag och kramar om varandra. När Nöjesbladet strax därefter visar Anders Bagges citat för Bard viftar han bort det och ler.

– Äh, det där gamla citatet. Det skrattar vi bara åt. När man är ett så framgångsrikt band som vi var kan man ta hur mycket skit som helst. Det är värre att folk pratar snällt om en fast man inte säljer några skivor, säger Alexander Bard.

”Idol”-juryn 2011 består av Alexander Bard, Anders Bagge, Laila Bagge Wahlgren, och juryns nya ordförande doldisen Pelle Lidell från skivbolaget Universal.