Kändisar avslöjar sina livskriser

Berättar i ny tv-serie om hur de vann över motgångarna

1 av 6
Magdalena Graaf, 35, fotomodell och artist.
TV

Kändisar berättar om sina traumatiska upplevelser.

Programmet heter ”Det blir bättre”.

– Jag var väldigt tydlig med att det aldrig fick bli sentimental bullshit,

säger Morgan Alling, 42.

Folkkära kändisar öppnar nu sina hjärtan i TV3:s nya storsatsning ”Det blir bättre”. Inför tittarna delar de med sig av svåra trauman i sina liv. Poängen är att inspirera till att vända sina svåra upplevelser till någonting bra.

Morgan Alling, Peter Jöback, Jonas Gardell, Magdalena Graaf, Ara Abrahamian och Linda Lampenius vittnar allihop om att det blir bättre.

– Programmet handlar om människor som har farit illa men som har lyckats att vända sina motgångar till en styrka, säger Morgan Alling.

Bodde i fosterhem

Morgan Alling blev omhändertagen när han var två år. Han bodde på barnhem, fosterhem och hos jourfamiljer under sin uppväxt.

– För mig är det intressant hur man har tagit sig dit man är. Det har aldrig legat för mig att vara bitter eller förbannad på samhället, säger han.

Först var Morgan Alling lite tveksam till att ställa upp i programmet.

”Många är bittra”

– Jag var väldigt tydlig med att det aldrig fick bli sentimental bullshit. Det måste andas styrka, mod och kraft. Jag har inget behov av att älta min barndom, men jag har behov av att hjälpa andra, säger han.

Programmet handlar om att ingjuta mod och inspiration i tittarna.

– Det finns många som sitter och är bittra för att de blev sexuellt utnyttjade, för att farsan var alkoholist eller för att de blev mobbade. Det handlar om att våga bryta offerrollen, att inte låta sin barndom påverka en i dag.

Hans förhoppning är att ”Det blir bättre” får ett stort genomslag.

– Det vi pratar om är viktigt. Jag hoppas att vi får skitmycket tittare som vågar förändra sina liv.

”Kändes naturligt”

Jonas Gardell har tidigare skrivit om sin barndom i böckerna ”En komikers uppväxt”, ”Ett ufo gör entré” och ”Jenny”.

– Därför kändes det rätt naturligt att tacka ja, säger han om programmet.

– Jag kommer att berätta om hur vad man gör när det värsta har hänt, när allt har gått åt helvete. Hur man hittar ett sätt att gå vidare.

Han hoppas på bra respons från tittarna:

– Jag bryr mig inte så mycket om tittarna som ”grupp” i det här fallet, utan mycket mer om att kunna tala till en tittare. Just den tittare som behöver få höra det jag har att säga, säger Gardell.

”Det blir bättre” har premiär i april i TV3.