Rheborg får en ny komediserie i TV4

Efter succén i Solsidan kan populära Fredde leva vidare: Ska spela in i höst

Foto: Foto: NICKLAS THEGERSTRÖM
livet efter ’solsidan’ Johan Rheborg är aktuell i en ny komediserie – men både han och TV4 är förtegna om handlingen. Även Henrik Dorsin har planer på ny serie med TV4.
TV

”Solsidan-Fredde” kan leva vidare.

TV4 vill ha Johan Rheborg i en egen komediserie.

– Den är tänkt att spelas in i höst, säger skådespelaren.

Foto: Foto: TV4
Josephine Bornebusch som Mickan och Johan Rheborg som Fredde.

Troligtvis blir det ingen ny säsong av TV4:s succéserie ”Solsidan”. Men enligt uppgifter till Nöjesbladet kan prylgalne karaktären ”Fredde” leva vidare i en ny komediserie i TV4.

Både kanalen och Johan Rheborg, 47, bekräftar att de har en ny serie på gång, men vill inte avslöja om den handlar om ”Fredde”.

– Allt gott har ett slut. Även ”Solsidan”. Jag tar ställning till en tredje säsong den dag den frågan kommer. Just nu arbetar jag på en annan tv-serie för TV4 som är tänkt att spelas in i höst, säger Johan Rheborg.

Förtegna om detaljer

Både Jessica Ericstam, exekutiv producent för ”Solsidan”, och Fredrik Arefalk, programchef på TV4, bekräftar planerna.

– Vi för en diskussion med Johan Rheborg, men ingenting är klart på något sätt, säger Ericstam.

– Jag kan bekräfta att vi har planer med Rheborg om en ny serie, säger Fredrik Arefalk som uttrycker sig hemlighetsfullt om handlingen.

– Med tanke på att det är Johan Rheborg som vi samarbetar med rör det sig om någon typ av komediserie. I nuläget kan vi inte släppa någon information om handlingen. Vi får återkomma senare med detaljer, säger Arefalk.

Serie om ”Ove”

Tidigare har Nöjesbladet skrivit om Henrik Dorsins karaktär ”Ove Sundberg”, som det också finns serieplaner för.

– Det har diskuterats. Man har suttit och snackat om hur Ove har det hemma och hur hans värld ser ut, sa Henrik Dorsin, 33, då till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM