JESSICAS LYFT

Firade segern på efterfesten – men Frank drog på krogrunda

1 av 3
Frank på fest Frank Andersson var bara en knapp halvtimme på ”Let’s dance”-efterfesten sedan sa han att han skulle hem och sova. Men han drog i väg på eget håll.
TV

Rekordjämnt in i det sista – men i går vann Jessica Andersson, 37, årets ”Let’s dance”.

– För 12 veckor sedan kunde jag inte dansa, men nu står jag här, sa hon segerrusig på efterfesten.

Och Frank? Han gick på egen krog med polarna ...

Tårar fyllde Jessica Anderssons ögon när det stod klart att hon vunnit över storfavoriten Frank Andersson, 54 i går.

– Jag blev jätterörd. Det här är det största som har hänt efter min vinst i Melodifestivalen och min son, säger hon.

”Jag kan inte dansa”

Men det var nära att vinsten uteblev. Det avancerade lyftet hade suttit perfekt under alla repetitionerna. Men när det var dags för direktsändning gick något fel och lyftet fick avbrytas mitt i luften.

– Jag skulle ha varit uppe i luften lite till och kommit ner snyggare. Då tänkte jag fan, det får inte brista på grund av det. Jag trodde att nu blir det inga bra poäng från juryn och där sket det sig, säger Jessica Andersson.

Men juryn var lyckligtvis överseende.

– Jag bedömer dansstegen först och främst, inte lyften, säger Isabel Edvardsson, 27.

Direkt efter vinsten är Jessica Andersson chockad.

– Jag kan inte dansa. Vad fan, jag kunde inte det för 12 veckor sedan och nu står jag här, säger hon.

Jessica Andersson är glad att det var just Frank Andersson hon mötte i finalen.

– Det är skönt för att jag vet i mitt hjärta att Frank unnar mig det här. Vi har pratat om det hela veckan att oavsett hur det går blir ingen gladare än jag om Frank och Charlotte vinner och han känner samma, säger hon.

Åkte i vit limousine

Jessica Anderssons pojkvän Niklas Fermfelt, 27, var på plats och stöttade tillsammans med Jessicas mamma, lillasyster och vänner.

– Jag har ju trott på henne hela tiden, men det var jättenervöst. Jag är så imponerad av henne så det finns inte. Jag är jättestolt och nu ska vi fira mycket och länge, säger han.

Strax efter midnatt anländer Jessica Andersson och Kristjan Lootus till efterfesten på Operaterassen i en vit limousine. De tar emot applåder på scenen och dansar sedan sin vinnardans en gång till inför en jublande publik, ackompanjerade av en orkester med Rennie Mirro vid mikrofonen.

– Festen är underbar och jag blev helt chockad när jag såg bandet och alla människor. Det är jättebra stämning, säger en lycklig Jessica Andersson.

Drog i väg på fest

I stället för att åka direkt till efterfesten från ”Let’s dance”-studion för att fira Jessicas vinst valde Frank att åka till ett hotell för att dricka champagne med sina vänner.

Strax före ett dök han upp på efterfesten men stannade bara en halvtimme. Till gästerna och pressen sa han att han skulle åka hem, men i stället åkte han till Restaurang Andalucia i centrala Stockholm för ett hemligt firande med kompisarna.