”Kungen är en härlig slampa”

Superstylisten Jonas Hallberg om sina svenska drömklienter

Foto: Foto: Dennis Pettersson
Kille med koll Hollywoodstylisten Jonas Hallberg vet vilka svenskar som klär sig snyggt – och vilka som inte gör det: ”Jag skulle gärna lägga händerna på vår royal family”, säger han.
TV

Katastrof.

Så beskriver svenske Hollywoodstylisten Jonas Hallberg, 39, svenska kändisar på röda mattan. Fick han göra en makeover så skulle han gärna ta sig an kungafamiljen.

– Kungen är värsta härliga slampan! säger TV3:s ”Superstylist”.

Familj i behov av styling.

Han har jobbat med halva Hollywoods kändiselit, men ännu inte

stött på en diva. Stylisten Jonas Hallberg respekterar stjärnorna, men räds inte att påpeka när en outfit sitter illa.

– Oh my god, nej, jag håller inte tillbaka. Jag tror att det är min styrka där bland alla ja-sägare, säger han.

Rakhet som lönar sig. Jonas försörjer sig framgångsrikt på Hollywoods grädda, och har stylat stjärnor som Scarlett Johansson och Cameron Diaz.

”Skäms, svenskar”

Hans glammiga tillvaro får vi följa i TV3-programmet ”Superstylisten Jonas”.

En tillvaro ljusår från svenskt kändismingel, enligt Jonas.

– Herregud, vi svenskar är ju vardagliga till och med när vi går på röda mattan. Shame on us, säger jag om våra celebreties! Det är katastrof!

Gynning favoriten

Att skylla på minusgrader när man anländer

i jeans och t-shirt till en premiär köper han inte.

– Det finns faktiskt något som heter car service. Det går att köra fram hela vägen till röda mattan i din skitsnygga klänning, och så står din assistent där med en liten snygg Anna Holtblad-jacka om det nu är så jävla kallt.

Finns det någon svensk kändis som levererar?

– Ja, vår crazy fabulösa Carolina Gynning, med sina höga klackar, långa naglar och pattsen som hänger ut och är all over. Och Charlotte Perrelli

– hon är värsta Christian Louboutin-häxan, jag älskar henne för det!

Vilken svensk kändis skulle du vilja ge en makeover?

– Jag skulle gärna lägga händerna på vår royal family, någon av sessorna eller the queen. Inte sexa upp dem, bara göra dem mer up to date. Drottningholm skulle behöva vädras ut lite, det är

så himla stiffo.

Skulle du våga dig på kungen?

–Absolut, kungen är underbar, han är ju värsta härliga slampan! Vi skulle kunna prata om både det ena och det andra!

FAKTA

Det här är Jonas

Namn: Jonas Hans Fabian Hallberg. Ålder: 39. Bor: Hollywood, Los Angeles, Kalifornien, USA. Familj: ”Singel, väldigt singel, efter ett 18-årigt förhållande”. Aktuell: Med ”Superstylisten Jonas” i TV3 på måndagar klockan 22:00.

...den coolaste kändis han stylat:

– Häromveckan jobbade jag med Uma Thurman för första gången. Hon var verkligen very special. Inte otrevlig, inte snobbig, utan bara ”full on Hollywood”. Hon satt i soffan med gurkor som ögonmask i en jättefantastisk stor knytblus och Pradaskor och gråa vida byxor och pekade: ”Please, Jonas, why don’t you start from the right.” Så fick jag bläddra och visa kläderna.

...drömstylingen:

– Jag skulle dö för att få jobba med Michelle Pfeiffer! Hon är en darling för mig – så snygg och fantastisk och superbra skådis. Jag skulle göra henne full on glamour – sex on legs liksom – chick och sharp väldigt sleek. Kanske i någon Versace, Roberto Cavalli eller Dolce & Gabbana – den familjen av designers.

...att ligga med en kvinna innan han fyller 40:

– Jag har sagt länge att jag borde ligga med en tjej innan jag fyller 40, och nu börjar tiden rinna i väg! Jag älskar kvinnor och jag älskar kvinnokroppen, så fan om jag ska vara sån superfjolla att jag inte kan ha sex med en kvinna? Jag drar till Vegas och gör det. Att gå på en callgirllista är bättre än att gå ut och ragga i Hollywood. Dessutom är det lagligt i Nevada!