Uri Geller skyller fiaskot på Kanal 5

– ”Fenomen” borde visas annan tid

Foto: Foto: PETER VAN DEN BERG
Uri Geller älskar Sverige – men är kritisk till sändningstiden för sin show ”Fenomen”. ”Kanal 5 valde att lägga sändningen samtidigt som det här andra stora tv-programmet, det är ett misstag”, säger han.
TV

SONNING-ON-THAMES. Tittarsiffrorna fortsätter att rasa.

Nu lägger ”Fenomens” stjärna Uri Geller, 64, skulden på Kanal 5.

– De har valt att lägga oss samtidigt som det här enorma programmet ”Mästarnas mästare”, hur kan man slå det? frågar han sig.

I söndags hade programtiden kortats med en halvtimme för att försöka locka tillbaka tv-tittarna.

I stället försvann ytterligare nästan 80 000 tittare och bara 165 000 valde att se Uri Gellers jakt på Sveriges bästa mentalist.

När Nöjesbladet träffar den världsberömde underhållaren i hans hem i Sonning-on-Thames en dryg timmes bilfärd väster om London är han besviken på hur Kanal 5 hanterat tv-showen ”Fenomen”.

Inga planer på flytt

– Folk älskar programmet, men Kanal 5 valde att lägga sändningen samtidigt som det här andra stora tv-programmet, det är ett misstag, säger han.

Borde Kanal 5 ha lagt programmet på en annan tid?

– Ja definitivt, det tycker jag.

Tv-kanalens presschef Dan Panas slår tillbaka mot kritiken:

– Jag är säker på att Uri ändå tycker att det är rimligt att det är Kanal 5 som tablålägger programmet. Det har aldrig varit aktuellt med någon annan sändningstid än det här.

Har ni funderat på att flytta programmet för att försöka rädda det på något sätt?

– Nej, vi har inga sådana planer. Det är tråkigt att programmet inte har hittat större publik men vi kommer att fortsätta göra vad vi kan för att göra programmet så bra det bara kan bli.

Tjänar miljoner

Bakom villan i Sonning-on-Thames visar Uri Geller upp en skulptur med 300 skedar som han tagit med sig från Sverige.

– Det är synd för jag älskar Sverige och jag hade gärna gjort fler shower där, men i så fall på en annan sändningstid.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet är han Sveriges just nu bäst betalde tv-personlighet med en inkomst på mellan 2,5 och 3 miljoner kronor för programserien.

Men med kommande inspelningar i bland annat Ryssland, Kina, Indien och Ukraina skrattar han bara när de svenska miljonerna kommer på tal.

– Äh, det är ju ingenting.