Maria Brandins ilska efter nattduellen

Hanna Ljungberg bröt mot oskrivna regeln i ”Mästarnas mästare”: Jag blev sur på henne

Foto: SVT
Hanna Ljungberg valde Maria Brandin som utmanare i nattduellen. Ett dåligt val, skulle det visa sig. Rodderskan Brandin var snabbare än fotbollsspelaren Ljungberg i tävlingen och Maria Brandin skrek av glädje.
TV

Hanna Ljungberg bröt mot deltagarnas oskrivna regel i gårdagens ”Mästarnas mästare”.

När hon valde Maria Brandin som utmanare i nattduellen reagerade den före detta rodderskan med stor irritation.

– Jag blev sur på henne, säger hon.

Foto: SVT
Maria Brandin menar att Hanna Ljungberg valde henne till nattduellen för att hon trodde att det skulle bli en enkelare match. Och Brandin passade på att trycka till Ljungberg efter duellen: ” Man ska inte underskatta någon bara för att man inte har lyckats så himla bra i de andra grenarna”, sa hon.

I varje program av SVT:s ”Mästarnas mästare” har deltagarna följt en outtalad men klar regel: den som kommer sist – och därmed tvingas tävla i nattduellen – ska välja den som kommer näst sist som utmanare.

”Ingen vill bli vald”

Detta för att det ska bli så rättvist som möjligt, och förhindra att de som gör bättre ifrån sig i tävlingarna riskerar att få åka hem.

– Vi kom överens om att de två sista skulle hamna i duell. Det kändes som att det var lättast för alla, berättar Peter ”Pekka” Lindmark, 54.

Men den före detta elitfotbollsspelaren Hanna Ljungberg, 31, valde att bryta mot denna regel i går. Anders Limpar kom näst sist – ändå valde Ljungberg att utmana rodderskan Maria Brandin, 47, i den utslagsgivande duellen.

– Jag valde efter hur hela programmet hade gått. Anders och Maria låg sist i den sammandragningen. Det är ju så att ingen vill bli vald. Det är en jobbig situation men tyvärr måste man välja någon. Jag trodde att jag skulle ha större chans mot Maria, säger Hanna Ljungberg.

Tittarna kunde se hur Maria Brandin – som kom på en fjärdeplats i tävlingarna – blev synbart irriterad över att Ljungberg valde att frångå regeln och välja henne.

Strax innan duellen levererade hon en psykning till Ljungberg:

– Hanna tror ju att hon är snabbare än mig på det här. Så nu är det upp till bevis.

Spänd stämning

När Brandin stod som segrare med 2–0 följde en hätsk ordväxling mellan de båda.

– Man ska inte underskatta någon bara för att man inte har lyckats så himla bra i de andra grenarna, sa Maria Brandin.

Foto: SVT
Leijnegard.

Var det så du tror det var? frågade programledaren Micke Leijnegard.

–  Ja. Det tror jag, sa Maria.

– Så var det absolut inte, svarade Hanna.

För Nöjesbladet berättar Maria Brandin om den spända stämningen.

– Jag blev sur på henne. Men det var för att jag tycker att hon hade haft större chans mot någon annan av deltagarna. Nattduellen var min favoritgren där nere, jag hade redan vunnit i den en gång och var egentligen ganska tacksam över att hon valde mig, säger Maria Brandin.

Var du förvånad över att hon frångick regeln och valde dig, trots att du inte kom näst sist?

– Nej. Det där var en mer outtalad grej mellan oss deltagare. Jag kände mig aldrig säker.

”Var riktigt snabb”

– Jag trodde att jag skulle ha större chans att vinna, men Maria var riktigt snabb. Det har absolut inte varit något problem mellan oss efter det här, säger Hanna Ljungberg.

ARTIKELN HANDLAR OM