”Vi är fega”

Svårt att hitta killar till nya ”Ensam mamma söker”

Göran och Martin.
TV

Nu får även papporna söka kärlek i rutan.

Men det har varit svårt att hitta singelfarsor till höstens ”Ensam mamma söker”.

– Vi är fega och vågar inte bjuda på oss själva, säger Göran, 39, en av två killkandidater.

För första gången i programmets historia får nu papporna plats i ”Ensam mamma söker”. Nöjesbladet har pratat med singelfarsorna som vill hitta kärleken i tv.

– Jag hoppas träffa någon som jag kan fortsätta leva med. Sker inte det, då få man ju börja fundera på om det är något fel på en, skrattar 31-åriga Martin.

Han sökte till programmet efter att en kompis tipsat om att produktionen behövde pappor.

– Jag fick ett nummer att ringa, det var bara för några veckor sedan. De har visst haft problem att hitta killar, säger han.

Tror feghet ligger bakom

På TV3 bekräftar man att jakten har varit knivig.

– Det har tagit lite tid att hitta lämpliga pappor. De var betydligt färre sökande än mammorna, säger kanalens presschef Max Lagerbäck.

Göran, 39, är den andra ensamma pappa-kandidaten. Han tror att feghet ligger bakom att färre killar har sökt till programmet.

– Vi vågar inte bjuda på oss själva i ett kärleksprogram i tv, och har svårt att visa känslor, säger han.

Spännande för barnen

Själv ser han fram emot sin medverkan – nästan lika mycket som hans döttrar gör.

– Det första min minsta tjej sa när jag berättade att jag skulle vara med var: ”Ja! Äntligen kan du hitta en tjej, pappa!” De är lyriska och spända, skrattar Göran.

FAKTA

GÖRAN

Ålder: 39.

Ort: Stockholm.

Yrke: Teknisk chef.

Barn: Amanda 12 år, Julia 10 år.

Intressen: Inredning, golf, film, teknik. Tränar på gym, engagerad i barnens fotbolls- och handbollsträningar. Träffar vänner, softar gärna på en uteservering, spelar fotboll eller Wii med barnen.

Drömkvinnan: Söker en tjej 27–45: Modemedveten men inte för trendig, gärna sportig stil. Rolig och lättsam. Ska gilla att träna och att ta ett glas eller två. En tjej som vill hitta på saker och inte bara sitta hemma, även om det är mysigt och viktigt också. Hon måste ha en positiv inställning till att saker ordnar sig och inte ta för allvarligt på livet.

MARTIN

Ålder: 31.

Ort: Stockholm.

Yrke: Chaufför.

Barn: Rasmus 7 år, Love 5 år.

Intressen: Spelar handboll, kör motorcykel på sommaren och snowboard på vintern. Gillar när det händer saker och går fort. Gillar att ha det rent och snyggt omkring sig och är lite pedant.

Drömkvinnan: Lite som jag! Viktigast är att respektera varandra och att man inte stänger in sin partner i förhållandet. Det är viktigt att få egen tid, att få chansen att sakna den man älskar. Finns inget bättre än att längta efter någon! Sen är det viktigt att träffa sina vänner. Även med sin partner och hennes vänner. Och träningen får man inte börja slarva med.

ARTIKELN HANDLAR OM