”Stubinen blir kort”

Maria Brandin i nytt bråk – rasande på Limpar i Mästarnas mästare: Jag blir bara så helt vansinnig

1 av 3 | Foto: Foto: SVT
Rodderskan anklagade Anders Limpar för att inkräkta på hennes bana under tävlingen.
TV

I ”Mästarnas mästare” tappar hon humöret – än en gång.

Maria Brandin skyller bråken på trötthet efter alla krävande tävlingsmoment.

– Stubinen blir kortare, säger hon.

Det var under gårdagens sista tävling i SVT:s succéprogram ”Mästarnas mästare” som den före detta rodderskan Maria Brandin, 47, ilsknade till på fotbollslegendaren Anders Limpar, 45.

Deltagarna tävlade i en styrkebana där ett av momenten var att ta sig över och under bockar med en 20 kilo tung ryggsäck på ryggen (15 kilo för damerna).

Efter första heatet anklagar Brandin Limpar för att inkräkta på hennes bana.

– Jag blir bara så helt vansinnig. Helt plötsligt har jag ett stort ben över bocken när jag ska hoppa över den, säger hon i programmet.

Efteråt får tittarna se hur Limpar går fram till Brandin för att ge henne en ursäkt och en kram, men hon motar bort honom.

Tröttar ut psyket

Limpar, som kammade hem segern i tävlingen, menar att det här är en bagatell som SVT förstorat upp.

– Det såg ut som om vi var arga på varandra men så var det inte alls. Hon blev väl bara arg för att hon inte presterade så bra som hon ville, säger han.

Maria Brandin menar att perioden med alla tävlingar verkade uttröttande på psyket.

– Man började ju bli lite trött. Vi hade hållit på varenda dag och kört hundra procent varje tävling. Det tär på en och stubinen blir kortare. Det var inte så många kvar och det gällde att hålla sig framme, annars var ju risken att åka ut.

Kan du känna att du överreagerade?

– Nej, jag känner mig själv och vet precis hur jag reagerar i sådana situationer. Jag är inte långsint, men det hade varit tråkigt om det inte hände någonting på tio avsnitt, säger Maria Brandin.

Du kan verka lite kantig i programmet?

– Folk uppfattar mig som de uppfattar mig. Jag vet inte om jag är kantig, vi hade väldigt trevligt. Folk var lite griniga mot varandra i kanske två och en halv minut, säger Maria Brandin.

Foto: SVT
Östlund.

Skidåkerskan Marie Helene ”Billan” Östlund, 44, om bråken:

– Jag är inte så i min natur. Vi är olika allihop. Jag har inte så där hett temperament, säger hon.

”Reagerar lite extra”

Före detta hockeymålvakten ”Pekka” Lindmark, 54, om de heta sammandrabbningarna:

– Man måste ju inte gå över en gräns. En del hade offrat mycket tid inför det här, då kanske man reagerar lite extra. I stridens hetta kan det vara att hon kastar ur sig någonting, men sen tar hon ett djupt andetag. Det är ju en lek för fan, säger han.

FAKTA

Brandins tidigare tv-gräl

1 maj: Maria Brandin blev synbart irriterad över att Hanna Ljungberg valde att frångå ”regeln” att välja den som låg näst sist, och i stället valde henne till nattduellen.

– Jag blev sur på henne. Men det var för att jag tycker att hon hade haft större chans mot någon annan av deltagarna, sa Brandin efteråt till Nöjesbladet.

18 april: Maria Brandin anklagade Kenny Bräck för fusk i en tävling.

– Jag protesterade mot något som jag trodde hade hänt. När man tävlar blir man het på det, sa Maria Brandin till Nöjesbladet.

– Maria hade en åsikt, domarna en annan, sa Kenny Bräck.

ARTIKELN HANDLAR OM