Nya yngre allsången

Här är stjärnor som sjunger på Sollidens scen i sommar

1 av 7
Veronica Maggio.
TV

September, Veronica Maggio och Sara Varga.

Nu märks Måns Zelmerlöws föryngring av ”Allsång på Skansen”.

– Uppdraget är att locka småbarnsföräldrar, säger projektledaren Gunilla Nilars.

glad debutant Petra ”September” Marklund gör debut i ”Allsång på Skansen” i sommar. ”Det som är bra med allsången är att den sträcker sig till alla åldrar”, säger hon.

Nöjesbladet kan avslöja en rad namn som kommer till Skansen i sommar. Några av de klara artisterna är Veronica Maggio, 30, Håkan Hellström, 37, Sara Varga, 29, dansbandet Elisas och Petra ”September” Marklund, 26.

Alla har de en sak gemensamt – de är unga. Projektledaren Gunilla Nilars menar att årets säsong präglas av den nye programledaren Måns Zelmerlöw, 24.

– Det finns ingen vits med att vi gör precis som tidigare år, då hade vi lika gärna kunnat behålla Anders (Lundin). Nu har vi ju valt en programledare, då ska han få sätta sin prägel på programmet.

Vill hitta ny Taube

Enligt henne har Måns Zelmerlöw varit högst delaktig i artistcastingen. Men även för SVT och programmets överlevnad har föryngringen varit viktig.

– Vi måste dra in de yngre tittarna, annars tar programmet slut när de äldre tunnas ut. Det är en medveten strategi. Uppdraget är att locka småbarnsföräldrar. Det gäller alla program, inte bara allsången. Vi har en målgrupp vi siktar in oss på mer än andra målgrupper.

– De artister som skriver texter i dag, som Oskar Linnros, är sådana som vi har i allsångshäftet om tio till femton år. Vi måste vara med på det tåget. Vi kan inte bara sjunga Evert Taube. Vi måste hitta de nya Evert Taube, säger Gunilla Nilars.

”Något för alla”

Hon betonar att den äldre publiken också kommer att få sitt.

– Vi försöker att välja något för alla. Även om vi nu har en väldigt ung programledare får vi kompensera med att bjuda in den för den äldre publiken kända människan. Det är mötet mellan den äldre och yngre generationen som gör spännvidden trivsam och spännande.

Petra ”September” Marklund gör debut i ”Allsång på Skansen” i år.

– Måns är otroligt proffsig och ivrig vilket kommer med hans ålder. Det är helt rätt. Det som är bra med allsången är att den sträcker sig till alla åldrar. Måns är en sådan som även äldre tycker om, säger hon.

Nöjesbladet har sökt Måns Zelmerlöw.

ARTIKELN HANDLAR OM