Nu ökar pressen på Barata

Blir pressansvarig på SVT.
TV

... Ana Barata, hallåa på SVT, som nu blir pressansvarig för bland annat ”På spåret” och ”Antikrundan”.

– Det är jätteskoj, jag är superglad för att ha fått den här chansen.

Innebär det här att du slutar som hallåa på SVT?

– Till att börja med har jag en projektanställning, jag har kvar min fasta anställning på SVT så jag har inte blivit av med den. Men från 1 augusti till 1 januari kommer jag arbeta som pressansvarig på SVT.

Hallåa är ensamt

Varför byter du jobb?

– Arbetet som programpresentatör är roligt, men dock lite ensamt. Det som är kul nu är att man utvecklas och gör någonting nytt och lär sig nya saker. Sen tycker jag personligen att det är förbaskat roligt att vara ute på produktioner och arbeta med produktionsteamet.

Kommer du återgå till jobbet som programpresentatör?

– Jag kan inte svara på det just nu, utan jag koncentrerar mig helt på nya tjänsten nu. Sen vet man aldrig vad som händer.

Många har hört av sig

Hur ser du på att SVT funderar på att plocka bort hallåorna ur bild?

– Jag tycker att Lotta Loosme ska svara på det (marknadschef på SVT kommunikation reds.anm). Jag koncentrerar mig helt på min nya tjänst. Jag är bara jätteglad över mitt nya jobb. Jag kan säga så här att jag har blivit otroligt förvånad över hur många människor och tittare som hört av sig om det här när ni gick ut med det.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Varmt och skönt väder den här sommaren för jag ska vara hemma, så det vill jag verkligen ha. Jag ska ta det lugnt och bara göra lite utflykter i Sverige när andan faller på, inget planerat.

FAKTA

Namn: Ana Barata. Ålder: 40. Yrke: Programpresentatör på SVT, ska nu börja jobba som pressansvarig. Bor: Hammarby sjöstad. Familj: ”Ja, två söner som är 6 och 9.” Aktuell: Blir pressansvarig på SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM