Kändiskvartett spårar försvunna stjärnor

Kvartetten på kändisjakt i ny tv-show

Foto: BÖRJE THURESSON, FELIPE MORALES, MARIA ÖSTLIN, SARA RINGSTRÖM
KÄNDISKVARTETTEN Ann Söderlund, Jonas Gardell, Pernilla Wahlgren och Alex Schulman ska jaga rätt på ett gäng föredettingar.
TV

TV3 söker spårlöst försvunna föredettingar i nytt program.

En kändiskvartett leder jakten i nostalgins namn.

– Sådana här program är som med gamla ex. Vissa har åldrats med behag och andra är halvrisiga, säger spanaren Ann Söderlund.

Jonas Gardell, 47, Pernilla Wahlgren, 43, Alex Schulman, 35, och Ann Söderlund, 39, kommer att agera spanare i programmet ”Vad hände med ...” i TV3. I fyra entimmesprogram undersöker profilerna vad som hänt med en gång i tiden omskrivna och populära personer som numera lever ett anonymt liv i Sverige eller utomlands.

”Med hatkärlek”

– Nu vaknar jag upp mitt i nätterna och tänker på gamla fotbollsspelare och skådisar som varit med i ”V”. Det är också roligt med människor som dyker upp från ingenstans och blir en riksangelägenhet som Refaat El-Sayed, säger Ann Söderlund.

– Det är med hatkärlek jag deltar i ett sådant här program. Men man vill ju ändå veta hur det har gått, fortsätter hon.

”Frossar i nostalgi”

Spanarna är handplockade till programmet för att dela med sig av sina åsikter och för att framföra dem på ett roligt sätt.

– Jag är programledare, eller vad man ska säga, för ett av programmen. Jag försöker få till en lista med namn som är bättre än de som Alex Schulman och Jonas Gardell gjort. Det som triggar en är att man vill ha den roligaste listan, säger Ann Söderlund.

”Vad hände med...” frossar liksom Filips & Fredriks ”Nittileaks” i nostalgi, men Max Lagerbäck, presschef på TV3, anser inte att det finns så många kopplingar till Kanal 5:s program då TV3-satsningen inte är kopplad till något specifikt decennium. I stället kan ”Vad hände med...” hoppa hejvilt mellan samtliga decennier i vår nutidshistoria.

– ”Nittileaks” redovisade varje år under 1990-talet. Det här handlar om människor som spårlöst gick upp i rök, säger

Lagerbäck.

Programmet produceras av Acne film och sänds i TV3 under tidig höst.

FAKTA

Fyra möjliga kandidater – om Ann Söderlund får välja

Refaat El-Sayed, fd finansman:

– Det var någon av utländsk härkomst som hade lyckats och sedan blev det ingenting. Det blev ändå fel.

Leif ”Loket” Olsson, fd tv-profil:

– Vad hände med honom egentligen? När ”Loket” dök upp var det som att ge Lions viagra och det hände någonting i Sverige.

... Eddie ”The Eagle” Edwards, fd backhoppare:

– De är lite töntiga och sådana tar man till sitt hjärta. Eddie ”The Eagle” var rädd för höjder. Sådana vurmar jag lite för.

Rosanna Arquette, skådespelerska:

– Nu när jag ser ”Det stora blå” och ser Rosanna Arquette prata dålig franska. När jag tittar på den filmen vill jag bara strypa henne, men vill ändå veta vart hon tagit vägen.