Tv-eliten till attack mot Ulf Brunnberg

Manskanal sågades på Kristallen: Oerhört dumt

”Vad håller han på med?” Leif Andrée gillar inte alls tanken på Ulf Brunnbergs manskanal. ”Absolut inte, rikta dig till männsikor för fan, dumjävel”, säger han.
TV

Mossigt.

Omodernt.

Befängt.

I går rasade den svenska tv-eliten mot Ulf Brunnbergs manskanal.

– Han får kalla hem hästarna till stallet, säger programledaren Belinda Olsson.

HELT FEL UTE Debatts programledare Belinda Olsson tycker att Ulf Brunnberg är fel ute. ”Han får kalla hem hästarna till stallet. När han menar att det är så mycket inredning, jag menar det är ju män som står för det”, säger hon.

Ulf Brunnberg drömmer om en svensk male channel. Och i går avslöjade han för Nöjesbladet att förslaget kan bli verklighet – två distributionsbolag har visat intresse.

Men under Kristallen-galan i går sågade den svenska tv-eliten Brunn-bergs koncept.

– Jag tycker att det är oerhört dumt att dela upp kategorier på det sättet. Jag kommer inte att titta i alla fall, säger programledaren Malou von Sivers.

Männen – hans fiender

Allting är ju tjejkanaler nu för tiden sa Ulf Brunnberg i går och gick extra hårt åt TV4 där han menar att det bara är program om inredning och kläder.

Debatt-programledaren Belinda Olsson tycker att Ulf Brunnberg har hamnat fel i sitt resonemang.

– Han får kalla hem hästarna till stallet. När han menar att det är så mycket inredning, jag menar det är ju män som står för det – Ernst Kirschteiger, Per Morberg och Martin Timell. Hans riktiga fiender är ju männen, han har ju inte fattat det bara. Men han kommer väl blomma ut någon dag han också.

”Gå ner i sin grotta”

En manskanal som Ulf Brunnberg vill ha skulle aldrig klara sig i kommersiell tv, menar Renée Nyberg:

– Jag vet inte vad han är för typ av man, om man har grävt upp honom ur någon gammal grotta någonstans, men han känns ju extremt mossig och omodern om han tycker att det som sänds på tv bara är för kvinnor. Han kanske borde gå ner i sin grotta igen?

När skådespelaren Leif Andrée får höra om Ulf Brunnbergs idé om en manskanal reagerar han starkt.

– Absolut inte, rikta dig till människor för fan, dumjävel. Vad håller han på med? En kanal för män är befängt. Bra program är universella inte könsbundna. Han får väl ta sina finansiärer och göra den här kanalen men jag tänker inte vara med i alla fall.

”Ulf har inte råd”

När det gäller finansiärer tror humorduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson att det kommer att brista:

– Behövs det inte hundratals miljoner för att starta en tv-kanal? Ulf Brunnberg sitter inte på de pengarna. Samtidigt är det väl bra om han håller sig sysselsatt.

FAKTA

Åsikterna går isär bland profilerna

Alexandra Pascalidou:

– Jag vet inte vad det skulle tillföra med en manskanal, alla kanaler är ju mans-tv redan. Brunnberg är en gammal farbror som måste vifta och säga något som känns lite kontroversiellt för att han vet att det får väldigt mycket uppmärksamhet.
 

Bert Karlsson:

– Äh, sådana där specialgrejer misslyckas bara. Ulf Brunnberg ska hålla sig till det han är bra på, skådespeleri.
 

Paolo Roberto

– Min reaktion är vi lever i en demokrati, folk får göra vad de vill och säga vad de vill – utom när det handlar om något som gynnar män. Jag tycker reaktionen på hans utspel är förkastlig. All media visar manshat. Hela tv-branschen gör kvinnliga program. ”Bonde söker fru” är väl inte gjort för män? Sen vet jag inte om jag skulle titta på kanalen men reaktionen på vad Ulf Brunnberg vill skapa är rent manshat och någonstans kommer det att bita sig i svansen. för män kommer läsa det här i tidningarna och tänka ”varför skulle vi inte få starta manskanaler, vad är det för fel med det”? Respekt för att han vågar sticka ut hakan.
 

Agneta Sjödin

– Moget, ha ha ha. Nej, men vi lever i en demokrati och det är ju det som är så härligt. Jag gillar ju ishockey så det kanske i Uffe Brunnbergs värld är en killsport. Han verkar ju kanske fördomsfull där...
 

Gry Forssell

– Jag säger bara blås på Ulf Brunnberg, testa. Om det lyckas så är det jätteroligt och om det misslyckas blir jag inte förvånad. Han är ju bara en konservativ gammal surgubbe. Det är roligt att någon sticker ut och är provokativ.

ARTIKELN HANDLAR OM