Camilla Henemark till attack – mot kungen

Henemark i tv: Jag ville strypa honom

1 av 3 | Foto: Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
”DET DRABBADE MIG” Camilla Henemark reagerade starkt när hon såg kungens presskonferens om boken där hon pekades ut som hans älskarinna. ”Han kunde kanske ha tänkt på att det drabbade mig också”, säger hon.
TV

Kungen vände blad.

Då ville Camilla Henemark strypa honom.

– Han kunde kanske ha tänkt på att det drabbade mig också, säger hon i ”Berg flyttar in”.

När kung Carl XVI Gustaf höll den direktsända presskonferensen i november förra året satt Camilla Henemark bänkad i tv-soffan.

Efter en avslutad älgjakt skulle han för första gången uttala sig om boken som skakade om kungahuset – ”Den motvillige monarken” – i vilken Henemark utpekas som kungens älskarinna.

När kungen meddelade att han pratat med sin familj och att de nu ”vände blad” reagerade Henemark starkt.

”Konstiga svar”

– Jag slutade andas. Han svarade ju så konstigt såhär ”jag har redan pratat med familjen, det här är utagerat, det här var länge sedan”, säger Henemark i kvällens avsnitt av TV4:s ”Berg flyttar in” och fortsätter:

– Hade jag kunnat teleportera mig så hade jag strypt honom just då.

När Nöjesbladet avslöjade Henemarks medverkan i ”Berg flyttar in” tidigare i höst, berättade hon att hon pratade om allt med Carina Berg.

– Nu när jag tänker på det blir jag livrädd och måste ringa upp och få se programmet innan det sänds, sa hon till Nöjesbladet.

”Gäng som hade kul”

Och om kungen vände blad, tar Camilla Henemark i sin tur bladet från munnen när hon i programmet pratar om kungaboken.

– Om mig står det väl inga lögner, det är kanske inte som jag skulle ha återgivit det. Det var mer ett gäng som umgicks och hade kul. Och sen hade vi väl kanske lite för roligt. Så det var lite så att ”det här kan vi inte fortsätta med”.

Programledaren Carina Berg konstaterar att Henemark var singel vid tillfället för den påstådda romansen – och därför inte svek en partner eller bröt mot någon överenskommelse.

– Nej, men vi vet ju inte vad de hade för överenskommelse då heller ... Och nu vänder vi blad, säger Henemark och avslutar därmed diskussionen om kungen.

Kungahuset vill inte uttala sig om de uppgifter som framkommer i ”Berg flyttar in”.

– I det här fallet och allt kring det avstår vi från kommentarer, säger hovets informationschef Bertil Ternert.

Nöjesbladet har pratat med Camilla Henemark som väljer att inte kommentera programinnehållet.

FAKTA

Pekas ut som kungens älskarinna

Den 4 november 2010 utkom ”Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken” av journalisterna Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer.

I boken påstås bland annat att kungen haft en ettårig historia med Camilla Henemark, figurerat i svartklubbskretsar och haft sexmiddagar med unga kvinnor.

Samma dag boken släpptes höll kungen en omtalad presskonferens i Halle-Hunneberg utanför Trollhättan.

– Vi vänder blad och går vidare nu för som jag har förstått är det här saker som hänt långt tillbaka i tiden, sa kungen då.

Camilla Henemark

Namn: Camilla Maria Skog Henemark. Ålder: 47 år. Bor: Stockholm. Gör: Arbetar på sin självbiografi. Involverad i ett projekt för att hjälpa människor med psykisk ohälsa. Aktuell: Som kvällens värdinna i TV4:s ”Berg flyttar in”.

ARTIKELN HANDLAR OM