Hotar avslöja sina älskare

Christer Lindarw överväger hänga ut kändismän i en bok

1 av 2
”Inte tillräckligt mycket karl” Magnus Uggla försökte enligt Lindarw få hem honom under åttiotalet.
TV

I ”Stjärnorna på slottet” pratade Christer Lindarw om att han har haft hemliga relationer med kända män.

Nu hotar han med att skriva sina memoarer där han namnger alla älskare.

I gårdagens ”Stjärnorna på slottet” berättade Christer Lindarw att han har haft relationer med kända idrottsmän, artister och skådespelare – som inte är homosexuella.

– Jag var en parentes i deras liv. En kul period där de experimenterade med sin sexualitet. Både innan och efter har de levt helt ”straighta”. Det finns en och annan som skulle bli lite nervös, säger han i programmet.

Nu berättar Christer Lindarw för Nöjesbladet att han funderar på att skriva sina memoarer där han namnger kända älskare.

– Det är sånt som folk brukar säga till mig, att ”herregud om du skrev dina memoarer!”. Vi får se vad framtiden ger och om jag någon gång skriver hela historien.

Men tanken finns?

– Ja, det gör den.

”Det var roligt”

Det var i slutet av 70-talet och början av 80-talet som Christer Lindarw var som mest omsvärmad.

– Jag tyckte ju det var roligt, det var jättekul. I gayvärlden är det alltid lite spännande om en straight kille plötsligt visar intresse för en, säger han.

– De var mer förvånade än vad jag var och vissa var chockade över sig själva och att de tagit ett sådant steg. Men många har experimenterat med sin sexualitet. Just under den perioden fanns det nästan något trendigt i det, fortsätter Christer Lindarw.

Nobbade Uggla

Men han nobbade en del kändisar också.

En av dem var Magnus Uggla som visade intresse för Lindarw på 1980-talet.

– Magnus Uggla skrev ju låten ”Jag mår illa” där jag är nämnd. Jag blev uppringd av en tidning som undrade om jag tog illa upp för att han nämnde mig.

Då svarade jag ”nä, jag har hört värre saker än så. Det var inte så farligt. Men jag kan säga att på 1980-talet när han försökte få hem mig en gång så mådde jag illa”.

Och det blev alltså ingen hemgång med Magnus Uggla.

– Jag tyckte han var så liten. Det var inte tillräckligt mycket karl, säger han.

Nöjesbladet har förgäves sökt Magnus Uggla.

ARTIKELN HANDLAR OM