”Jag blev lätt förkrossad”

Artistcoacherna om striderna i talangshowen ”The voice”

TV

De krigar om talangerna.

Carola, Uggla, Petter och Ola Salo ska hitta Sveriges nästa storstjärna i ”The voice” i TV4.

– Det kunde bli jobbigt i stridens hetta, säger Magnus Uggla.

FÅR INTE SJUNGA UT I ”The voice” har coacherna Petter, Magnus Uggla, Carola och Ola Salo bara hörseln att gå på när de konkurrerar om talangerna.

De är alla stjärnor och vana vid att få som de vill.

I ”The voice” tävlar coacherna Ola Salo, Petter, Carola och Magnus Uggla om talangerna och snuvar varandra på löpande band.

– Man var tvungen att vara ödmjuk, det var en nyttig erfarenhet. Vi som är etablerade artister har kanske blivit bortskämda att alltid vara i miljöer där man slipper den typen av konkurrens, säger Ola Salo.

”Blev förkrossad”

I programmet har de bara hörseln till hjälp – gillar flera av dem samma person måste de försöka övertyga talangen om att just de är den rätta att jobba med.

Att få nobben kan vara känsligt.

– Ju tröttare man blir desto lättare är det att ta saker personligt. Mot slutet var det någon gång jag inte fick en i mitt lag som jag verkligen ville ha och det blev jag lite lätt förkrossad, säger Ola Salo.

– Det var lite jobbigt. Om man hade pratat för någon som man ville ha så blev det en obehaglig loserkänsla när personen kanske gick till Petter i stället, säger Magnus Uggla.

Kärleksfull underton

Dessutom kan tittarna förvänta sig en hel del hårda ord coacherna emellan.

– Det blir ganska hett ibland mellan mig och de andra coacherna. Men med det sagt så är det alltid med en väldigt kärleksfull och varm underton. Jag och Uggla säger alla möjliga saker till varandra, men vi bara skrattar åt det och tycker det är kul. Och Carola är fenomenal, hon kan ta hur mycket som helst. Och hon garvar också bara, säger Petter.

FAKTA

”The voice”

Så funkar det:

Coacherna går bara på hörseln när de ska hitta talanger. Om flera vill ha samma talang tvingas de försöka övertyga personen om att just de är den rätta. Varje coach ska ha tolv talanger som de får utveckla. Därefter tävlar talangerna – vinnaren får ett skivkontrakt.

Så tror coacherna att de själva hade klarat sig i ”The voice”:

ARTIKELN HANDLAR OM