Han lekte – med använd kondom

Rheborg djupt i skiten i ”Stjärnorna på slottet”

Foto: Foto: SVT
VILKEN SOPA Johan Rheborg blev ordentligt peppad när deltagarna fick i uppgift att leta saker på en soptipp. ”Det var lite oväntat att en soptipp fick mig att gå i gång kreativt. Jag hade kunnat vara kvar där länge”, säger han.
TV

Från stjärnor på slott till sopletare.

Så här har du aldrig sett deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” förut.

– Det var en fröjd att se Rheborg gotta sig bland massa gamla använda kondomer, säger Louise Hoffsten.

Louise Hoffsten.

De är vana att bli uppassade och att minsta vink följs.

Men i kvällens ”Stjärnorna på slottet” i SVT får deltagarna bokstavligen ta på sig blåställen.

Louise Hoffsten, 46, tvingar de andra att leta efter saker på en soptipp.

– Det var ju väldigt oväntat att vi skulle till någon jävla soptipp. Vi fattade först ingenting. Och det luktade ju som fan, det var ju äckligt bara det. Man samtidigt var det lite kul, säger Christer Lindarw, 58.

Ingen tvekan

Det är knappast någon tvekan om vem av deltagarna som gick i gång mest.

Johan Rheborg, 48.

– Johan var fullständigt lysande. Han stack ju ut i soporna med en gång, alla andra tvekade för det stank ju inåt helvete men han tvekade inte en sekund, säger Louise Hoffsten.

Och Rheborg hittade en hel del i det stinkande sopberget – bland annat en kondom.

– Den här använda kondomen som Johan hittade också, den återanvände han inte och det var väl jättetur det, säger Louise Hoffsten.

Ville stanna

Johan Rheborg hade gärna stannat längre på soptippen.

– Det var roligt. Det var lite oväntat att en soptipp fick mig att gå i gång kreativt. Jag hade kunnat vara kvar där länge. Kondomen var inte så inspirerande, men det låg en använd kondom där, den var hopknuten, säger han och skrattar.

Dessutom drog ett kraftigt oväder in under sopletandet. Ovädret innebar att SVT tvingades slänga om schemat – planen var egentligen att deltagarna skulle tvätta av sig i sjö nära Görvälns slott.

I stället fick deltagarna bada badkar.

– Om jag hade sagt att de skulle slänga sig i vattnet så hade de gjort det, det var min dag. Men jag ville inte utsätta dem för det, det hade inte varit schyst. Det började ju åska och blixtra också, det är ju farligt och inget bra. Den faran vill jag inte utsätta någon för, säger hon.