Totalsågar de nya deltagarna

Juryn i ”Sveriges mästerkock” chockad: Ibland får du smaka på förfärliga historier

TV

”Det jävligaste jag smakat på.” ”En katastrof.”

Sågningarna haglar i premiären av ”Sveriges mästerkock”.

– Ibland räcker inte orden till hur man skulle vilja såga, säger domaren Leif Mannerström.

Foto: Foto: Robin Persson/TV4
ELAKA KOCKAR Markus Aujalay, Per Morberg och Leif Mannerström är upprörda över den låga nivån på de tävlande i kvällens nypremiär av ”Sveriges mästerkock”. ”Faktiskt var det ännu fler som blev sågade än de som syns i programmet”, säger Aujalay.

I inledningen av kvällens avsnitt av TV4:s matprogram ”Sveriges mästerkock” ratas och sågas deltagare och deras mat åt höger och vänster. Till en början är domartrion Per Morberg, Markus Aujalay och Leif Mannerström förskräckt över den låga nivån på personerna som har dykt upp på audition i Stockholm.

– Jag fattar inte hur det kan vara så jävla svårt, säger Morberg i programmet.

Leif Mannerström förklarar att uppgivenheten delvis berodde på att han hade högre krav på deltagarna efter förra årets succé.

– Man lägger en högre ribba eftersom man gjort ett program året innan. Då såg man kvaliteten på finalisterna. Och ja, man är oroad i början. Jag tror att vi förväntade oss mycket av Stockholm och när det inte levererades i början blev man lite besviken. Det var kanske det vi uttryckte, säger Leif Mannerström till Nöjesbladet.

”Började tveksamt”

– Det började väldigt tveksamt. Faktiskt var det ännu fler som blev sågade än de som syns i programmet. Man känner snabbt vilka som kommer att funka, säger Markus Aujalay.

Fler hårda ord kommer

I denna oro som präglade inledningen fick Mannerström dessutom uppleva en smakchock han beskriver som ”det jävligaste jag smakat på”. En sås.

– Ibland får du smaka på förfärliga historier. Jag menar, ibland räcker inte orden till hur man skulle vilja såga. Det kommer fler hårda ord framöver, fortsätter Mannerström.

Han tycker att det är viktigt att förklara för deltagare när deras kunskaper inte räcker till.

– Det är lika bra att tala om det på en gång. ”Unge man, eller unga kvinna, du höll inte måttet och det här är inte din grej.” Vi lärde oss en hel del om det förra året, säger Leif Mannerström.

FAKTA

Fler bitska citat ur kvällens program

Mannerström:

”Den utveckling du skulle behöva finns inte i detta programmet. Inte i nästa säsong heller.”
 

”Såsen är det jävligaste jag smakat på.”

Morberg:

”Det är inte roligt för gommen eller själen.”

”Jag fattar inte hur det kan vara så jävla svårt.”

Aujalay:

”För mig känns det som en tallrik man hämtat från en buffé.”