TV4 sätter stopp för ”Körslaget”

Programledaren Gry Forssell är lättad: Skönt, det kanske räcker nu

Foto: Foto: Lasse Allard
INTE LÄNGRE KÖRIGT Framtiden för ”Körslaget” är osäker. TV4 pausar programmet och vet inte när det kommer tillbaka. Programledaren Gry Forssell, till höger, är inte besviken. ”Det räcker kanske med att sjunga i tv och ringa och rösta för tillfället”, säger hon.
TV

TV4 lägger ”Körslaget” på is.

Helt rätt tycker programledaren Gry Forssell:

– Det känns ganska skönt.

Förra våren tog Andreas Johnson, 41, hem segern tillsammans med sin kör från Järvsö.

– Jag är stolt, stolt, stolt. Jag känner lycka här inne, sa han till Nöjesbladet efter vinsten.

Men nu är frågan om han blir den sista som får spruta segerchampagne i ”Körslaget” i TV4. Efter fem säsonger lägger kanalen programmet på is.

”Körslaget” bygger på en idé från Caroline af Ugglas, som själv tävlade i programmet 2009. Hon åkte dock ut redan i fjärde programmet, och i stället blev det Ola Svensson, 25, som vann den säsongen.

”Så mycket ’Idol’”

Gry Forssell, 38, som varit programledare under alla säsonger tycker att det är rätt att programmet försvinner ur tv-tablån.

– Det känns skönt att det får pausa. Det har varit så mycket ”Idol” och nu ”The voice”. Det räcker kanske med att sjunga i tv och ringa och rösta för tillfället. Den kvoten är uppfylld just nu, säger hon.

Gry Forssell är dessutom programledare för både ”Gladiatorerna” och ”Big brother”, och att göra ytterligare ett program hade inte funkat.

– Att göra ”Körslaget” också, det hade blivit lite mycket, säger hon.

”Väldigt roligt”

Däremot ser hon gärna att programmet kommer tillbaka någon gång i framtiden.

– Jag hoppas att vi inte har sett det för sista gången för det är ett väldigt roligt program att leda. Jag tycker att det känns ganska skönt för ”Körslaget” att pausa en säsong eller två så att man kan sakna och längta efter det, säger hon.

Enligt Fredrik Arefalk, programchef på TV4, är det kanalens sändningar av ishockey-VM och fotbolls-EM som gör att ”Körslaget” läggs på is.

– Det är dock inte omöjligt att det dyker upp någon annanstans under året, säger han.

FAKTA

Här är alla vinnarna i ”Körslaget”

Säsong 1

Joacim Cans

Säsong 2

Hanna Hedlund

Säsong 3

Ola Svensson

Säsong 4

Kalle Moraeus

Säsong 5

Andreas Johnson