Modellmammorna knäckta av kritiken

”Jag orkar inte det här längre”

1 av 2 | Foto: Foto: TV3
UTSKÄLLDA I första avsnittet av ”Mammor och minimodeller” såg vi bland andra mammorna Anessa och Jelena coacha sina barn på vägen till modellframgångar. Deras metoder fick tittarna att rasa.
TV

Barnmisshandel, usla mammor och vansinne.

Kritiken mot serien ”Mammor och minimodeller” har knäckt deltagarna.

– Jag orkar inte det här längre. Jag vill bara komma bort, säger mamman Anessa.

En kallade sin dotter för docka, en annan rakade sitt barns ben och en tredje sminkade sin 9-åring. Nu, en dryg vecka efter att det första avsnittet av ”Mammor och minimodeller” sändes, flyr mammorna offentligheten.

– Jag fick anonyma sms från folk som sa att de önskade mig olycka, allt tråkigt i livet. Efter det var jag tvungen att skaffa dolt nummer. Jag orkar inte det här längre. Jag vill bara sjunka ned och komma bort från allt, säger mamman Anessa till Nöjesbladet.

Och hon är inte ensam. Mamman Jelena förklarar att hon snart bryter ihop efter all kritik.

– Jag tycker att hela debatten gått över gränsen. Jag vill bara gömma mig, säger hon.

”Känner mig ledsen”

Med facit i hand skulle ingen av dem ställa upp i programmet igen, förklarar de.

– Jag känner mig ledsen över det hela och jag ångrar jättemycket att vi gjorde det här. Alla där hemma leker psykologer. Jag önskar bara att alla såg programmet som underhållning i stället, säger Jelena.

I förra veckan bemötte bland andra Jelena tittarnas kritik i direktsänd radio. Men efter en halvtimme föll hon i tårar. En lyssnare hade bland annat ringt in och förklarat att han ansåg att hon var hemsk och ifrågasatte varför ”dårarna” över huvud taget hade bjudits in till radio.

– Jag tog det väldigt personligt. Jag ville bara försvinna därifrån. Nu vill jag aldrig vara med i radio igen, säger Jelena.

”Total vånda

Mamman Katja har valt att bryta all form av kontakt med media, men skriver på sin blogg:

– För alla som vet vad ordet ångest innehåller, så vill jag säga att min kropp just nu har knutit band på varenda jäkla muskel jag har. Det som var ”bara en resa med nya erfarenheter och kul” har nu bytts ut mot total vånda. Jag mår verkligen superdåligt och mäktar inte med tanken på det här jäkla tv-programmet.

FAKTA

Det här är ”Mammor och minimodeller”

■ ■ Förra måndagen hade TV3:s program ”Mammor och minimodeller” premiär. Tittarna får möta sex mammor och deras sju till tio år gamla döttrar på en modellskola.

■ ■ I det första avsnittet rakar mamman Anessa sin dotters ben och mamman Jelena pressar sin dotter så hårt under en fotografering så att hon börjar gråta. Tittarna fick även se hur mamman Carola sminkade sin dotter. Efter avsnittet har mammorna sågats på forum, av tidningar, i radioprogram och senast i SVT:s ”Debatt”.

■ ■ I går sändes det andra avsnittet av serien, där barnen fick göra sin första modefotografering.