Åsas cancer kom tillbaka av stressen

Nu ska ”New York-frun” opereras för tredje gången: Det skrämmer mig

Foto: BJÖRN LINDAHL
Chockvändning Åsa Vesterlund hade räknat med att risken för återfall skulle ha minskat. I stället väntar nu en tredje operation.
TV

Åsa Vesterlunds medverkan i Kanal 5:s ”Den hemlige miljonären” kan ha utlöst cancer.

Nu ska ”Svenska New York-frun” opereras.

– Stress kan vara en anledning, säger hon.

Åsa Vesterlund, 37, känd från ”Svenska New York-fruar” har drabbats av elakartad hudcancer. För tre veckor sedan kunde hennes läkare konstatera att tre leverfläckar på hennes kropp hade angripits av sjukdomen, för tredje gången inom loppet av ett och ett halvt år.

– Det skrämmer mig att cancern plötsligt eskalerat, när risken för spridning och återfall borde ha minskat, säger hon om beskedet.

Fryste bort fläckar

Två av leverfläckarna, som satt i ansiktet, har frysts bort. Snart väntar en operation för att ta bort den tredje, som sitter på bröstet.

I december skrev Nöjesbladet att Vesterlund togs akut till sjukhus efter inspelningen av Kanal 5:s program ”Den hemlige miljonären”. Nu misstänker hon att hennes deltagande i programmet kan ha varit en utlösande faktor.

– Min läkare sa att stress kan vara en anledning till att jag fått tillbaka cancern. Till exempel den som framkallades av att jag hamnade på sjukhus efter programmet, säger hon.

Gick till läkare i USA

Cancern upptäcktes av en slump. En svensk läkare hade i somras talat om för Vesterlund att hon inte längre behövde kontroller. Hon valde dock att gå till en amerikansk läkare för undersökning.

FAKTA

Åsa är med i ”Den hemlige miljonären”

■ ■ I går visades avsnittet med Åsa Vesterlund i ”Den hemlige miljonären”. Där besöker hon Malmöförorten Holma för att hjälpa utsatta kvinnor.

■ ■ Under november 2010 upptäcktes cancer i två av Åsa Vesterlunds leverfläckar: en i ansiktet och en på rumpan. En stor operation krävdes för att få bort fläcken på rumpan.

■ ■ Januari 2011 upptäcktes det att cancern spridit sig, bara sex veckor efter att fläckarna opererats bort. Denna gång satt den i en fläck på magen.

ARTIKELN HANDLAR OM