”Det känns jävligt lurt”

Patrik övertygad att han åkte ut efter tabben: Fan, ska de bedöma min mat eller om jag dricker vin

1 av 4 | Foto: TV 4
DRACK VIN – FICK ONDA ÖGAT När Patrik Sandberg blev klar med maten tidigare än sina medtävlande i förra veckans avsnitt av ”Sveriges mästerkock” drack han upp vinet som blev över efter matlagningen. Patriks avslappnade attityd imponerade inte på Markus Aujalay som läxade upp honom.
TV

Vintabben orsakade Patrik Sandbergs fall i ”Sveriges mästerkock” i går.

Deltagaren är övertygad om att han ratades på grund av missen i ett tidigare avsnitt.

– Fan, ska de bedöma min mat eller om jag dricker vin? rasar han.

Förra veckan blev deltagaren Patrik Sandberg, 43, uppläxad av juryn efter att ha druckit vin strax efter att han blev klar med sin rätt. I programmet blev domaren Markus Aujalay rejält sur och hotade Sandberg med orden: ”Tar du inte det här på allvar är du ute.”

”Lackade på honom”

I ”Sveriges mästerkock” i går åkte Patrik Sandberg ut efter en utslagstävling mot Marco Manieri och Dennis Johansson. Både Sandberg och flera deltagare misstänker att vinfadäsen ligger bakom nederlaget.

– När Patrik åkte ut tänkte man ”shit, de har lackat på honom för det där och dömer honom hårdare”. Och när man tittar på programmet är det svårt att bedöma ifall Dennis eller Patrik har bäst kött. Det var många, inklusive jag, som misstänkte att vinet spelade in, säger Marco Manieri.

– Klart juryn bär med sig alla negativa intryck, så det kan ha spelat in, säger Dennis Johansson.

Patrik Sandberg är förbannad över hur han behandlades i programmet. Dessutom är han övertygad om att han ratades på grund av ”vinincidenten”.

– En av intervjuarna sa: ”Okej, allvarligt nu. De är skitförbannade på dig”. Det kan vara domarna, produktionen, det vet inte jag. Det kändes jävligt lurt, säger Patrik Sandberg.

– Man fick en känsla av att jag inte åkte ut på min mat, utan på min person. Fan, ska de bedöma min mat eller om jag dricker vin? Det där vinet hängde kvar, och gav en bitter eftersmak, fortsätter han.

”Jätteduktig kock”

TV4 slår i från sig misstankarna och förnekar allt.

– Så är det självklart inte. Det har inget med saken att göra. Deltagarna bedöms baserat på sina färdigheter i köket, och det är det enda juryn bedömer. Vi tycker Patrik Sandberg har en jättehärlig personlighet och är en jätteduktig kock, säger Ebba Adielsson, exekutiv producent för ”Sveriges mästerkock”.

– Nej, det har inget med vinet att göra. Det är totalt ointressant. Ingen i juryn är så långsint, säger domaren Leif Mannerström.