Proppa i sig semlor – ren ”förnedring”

”Biggest loser”-deltagare: Inte ens vi tjockisar gör det

Foto: Foto: TV4
INGEN FRESTELSE I gårdagens ”Biggest loser” tävlade deltagarna i utmaningen ”Frestelsen”. Uppgiften: att motstå semlorna som programledaren Jessica Almenäs bjuder på. ”Vem tror att man ska proppa i sig fyra semlor mitt i sommaren?”, säger Marko Leino.
TV

TV4:s uppdrag åt bantarna i ”Biggest loser”: motstå semlor.

Förnedrande, tycker deltagarna.

– Vem tror att man ska proppa i sig fyra semlor mitt i sommaren? Inte ens vi tjockisar gör det, säger deltagaren Marko Leino, 44.

I gårdagens ”Biggest loser” i TV4 fick deltagarna i utmaning att motstå frestelsen av semlor. Totalt serverades femtio bakelser. Detta strax efter att gänget hade ätit lunch.

Men uppgiften var inget problem för deltagarna – ingen semla åts upp.

I stället ger deltagarna produktionen en rejäl känga.

– Jag undrar vad de tänkte. De hade beställt runt hundra semlor, tror jag. Trodde de att vi skulle klämma i oss tio var? Det var patetiskt, säger Michael Sjögren, 44.

”Jättekonstigt”

Sjögren och flera deltagare med honom anser att bantarna underskattas kraftigt av TV4-produktionen, vilket blev särskilt tydligt i den här utmaningen.

– Det var förnedrande, fortsätter Michael Sjögren.

Han får medhåll av Anna Melander, 23, som kritiserar upplägget.

– Varför tar man fram semlor mitt i sommaren över huvud taget? Det var jättekonstigt planerat, säger hon.

Inte ens Robert Wickström, 32, som har en uttalad fäbless för semlor, tyckte att utmaningen var svår.

– Jag har lite svårt att förstå frestelserna över huvud taget. Semlor är bland det absolut bästa jag vet och det var inte ens så svårt för mig.

Ebba Adielsson, exekutiv producent för ”Biggest loser”, medger att produktionen underskattade deltagarna.

”Ingen baktanke”

– Det fanns absolut ingen baktanke med att de inte skulle äta semlorna. Vi trodde att det skulle vara en stor frestelse. Men med facit i hand får jag nog erkänna att vi underskattade deltagarna, säger hon.

Flera deltagare hade sett fram emot en utmaning.

De flesta hade hoppats på att det skulle ställas fram smågodis eller ostbågar – något som verkligen skulle sätta dem på prov.

– Diskussionerna gick huruvida vi skulle äta något då. Med godis hade det nog varit fler som trillat dit, säger Michael Sjögren.

FAKTA

Utmaningen ”frestelsen”

”Frestelsen” är ett klassiskt moment i ”Biggest loser” där deltagarna utsätts för just frestelser.

I avsnittet i går fick deltagarna möjligheten att äta så många semlor de orkade. Den som åt flest semlor skulle få en fördel vid invägningen, men riskera att inte gå ner i vikt långsiktigt.