Flinck: ”Björn Ranelids solbränna är en mask”

Här tar Thorsten Flinck över Skavlans show – för att ge ”gratisterapi” åt Björn Ranelid

1 av 3 | Foto: CAROLINA BYRMO
”FÖR GAMMAL FÖR DET HÄR” Thorsten Flinck börjar analysera Björn Ranelid, som också är gäst hos Fredrik Skavlan. ”Tyck om mig, älska mig, älska mig. Han är lite för gammal för att 'karma det' gång på gång”, säger Flinck om Ranelid.
TV

Pratshowen blir en enmansföreställning.

I kvällens ”Skavlan” raljerar Thorsten Flinck över Björn Ranelids utanförskap.

– Han har maskerat det väl med dyra märkeskläder och en oklanderlig solbränna, säger Flinck till Nöjesbladet.

Pratshowvärden Fredrik Skavlan, 45, tappar greppet om sitt program när skådespelaren Thorsten Flinck, 50, gör en lång utläggning om Björn Ranelid, 62.

– Alltså, vet du vad jag tycker att du gör? Jag tycker att du åker racerbil, inte genom kultureliten utan mot kultureliten. Men i knät har du en nallebjörn, säger Thorsten Flinck till Ranelid i programmet.

Utan att någon annan i studion får en syl i vädret ägnar skådespelaren den största delen av sin tid åt en monolog om Björn Ranelid. ”Gratisterapi” för författaren, menar Flinck.

– Med dig känner jag att du har ett utanförskap, Björn, som jag också har. Och det är vi födda med. Det är bottenlöst jävla ensamt och sorgligt, säger han.

”Din vikt räcker bra”

Vidare menar Flinck att Björn Ranelid har ett bekräftelsebehov som inte är gynnsamt för kreativiteten.

Skavlan försöker vid upprepade tillfällen få skådespelaren att komma till sin poäng. Efter sju minuters inspelningstid knyter så Flinck ihop säcken:

– Dina kilon, din vikt, den räcker så bra och det älskar vi. Tack hej!

Fredrik Skavlan vänder sig sedan till Ranelid som då väljer att avsluta ”gratisterapin”.

– Fråga nu Thorsten i stället om Melodifestivalen för att jag tror att han har ett väldigt klokt svar.

Efter inspelningen av ”Skavlan” berättar Thorsten Flinck för Nöjesbladet att han ”trasslade in sig” i sin långa harang om Ranelid, och utvecklar:

– Tyck om mig, älska mig, älska mig. Han är lite för gammal för att ”karma det” gång på gång. Han borde ha gjort upp med det där.

– Han har fått ta mycket skit och när man gör det i grunden då fortsätter man göra grejer så man får ännu mer skit, säger han.

”Jag är inte utanför”

Björn Ranelid, hade du hoppats att det skulle bli mer av ett samtal än en monolog om dig?

– Det är inte lätt att förutsäga vad som ska ske. Att det blev lite oförutsägbart får man ta, han är ju egenartad och det är bra att det finns sådana människor, säger Björn Ranelid och ställer sig tveksam till Flincks analys av honom.

– Jag betraktar mig inte som utanför. Jag skriver ju böcker, jag tillhör ju på något sätt ett sorts etablissemang, säger han.

”Oklanderlig bränna”

Thorsten Flinck:

– Han har maskerat det väl med dyra märkeskläder och en oklanderlig solbränna, den gode Björn.

Se när Flinck läser dikt för Ranelid

ARTIKELN HANDLAR OM