Flincks kaos klipptes bort

SVT blåste tittarna på monologen mot Ranelid

1 av 3 | Foto: Foto: carolina byrmo
tog över hos skavlan Thorsten Flincks medverkan i ”Skavlan” blev ordentligt förkortat när SVT valde att klippa bort den sju minuter långa monologen riktad mot Björn Ranelid.
TV

SVT snuvade tittarna på Thorsten Flincks enmansshow.

Kanalen tvingades avbryta inspelningen av ”Skavlan” – och klippte sedan bort den långa monologen då Flinck analyserar Björn Ranelid.

– Vi har ett program där gästerna ska kunna delta

i varandras samtal, säger SVT:s projektledare Gunilla Nilars om beslutet.

I gårdagskvällens ”Skavlan” kunde tv-tittarna se skådespelaren Thorsten Flinck, 50, äntra studion med en present till författaren Björn Ranelid, 62.

I nästa klipp hördes en måttligt road Björn Ranelid:

– Fråga nu Thorsten i stället om Melodifestivalen.

Anledningen till det korta svaret: en sju minuters lång kalabalik som SVT valde att klippa bort.

”Det är gratisterapi”

Miljontals tittare gick miste om Flincks enmansföreställning som Nöjesbladet rapporterade om i går. Ingen annan än skådespelaren fick en syl i vädret. Inte ens Björn Ranelid som tillskrevs att lida av ett ”utanförskap” och ett ”bekräftelsebehov” i en lång monolog signerad Thorsten Flinck.

– Det här är gratisterapi för dig, sa Flinck till författaren.

– Med dig känner jag att du har ett utanförskap, Björn, som jag också har. Och det är vi födda med. Det är bottenlöst jävla ensamt och sorgligt, sa han sedan i sin analys.

Förutom att klippa bort större delen av Thorsten Flincks gästande tvingades SVT även att avbryta inspelningen. Anledningen var att skådespelaren hade raljerat så mycket att baksnuset i munnen täckte hans tandrad.

”Den biten tog vi med”

Projektledaren Gunilla Nilars om beslutet att klippa bort kaoset i studion:

– Det är vi som bygger programmet. Vi har ett program där gästerna ska kunna delta i varandras samtal. Thorsten var inbjuden för att prata om sitt deltagande i Melodifestivalen. Den biten tog vi med, säger hon.

Försökte avbryta

Den alltid så trygge pratshowvärden Fredrik Skavlan, 45, tycktes ha tappat kontrollen över intervjusituationen när han fruktlöst försökte få Flinck att avbryta sin terapisession med Ranelid.

– Jag har inte hört annat än att han tyckte att det var ett fantastiskt program. Han är van vid skådespelare och hur de ibland vill ta över, säger Gunilla Nilars som svarar då Nöjesbladet förgäves sökt Fredrik Skavlan.

Flinck motsätter sig inte klippningen.

– Nu valde SVT att ta med det om Melodifestivalen och det gör ingenting alls att det andra klipptes bort, hälsar Thorsten Flinck via en presskontakt.

Se när Flinck läser dikt för Ranelid